Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Excelsior’31 – Rijnsburgse Boys 0-5 (0-2) – Analyse door Michael Dikken

Geplaatst op 1 oktober 2011 door   ·   2 Reacties

Ik heb een leuk Rijnsburgse Boys en een minder leuk Excelsior’31 gezien. Het was een duidelijk verhaal, na enkele minuten was al te zien dat Excelsior volledig werd overklast. Het werd uiteindelijk 5-0 en daar mocht Excelsior nog heel blij mee zijn ook. Rijnsburgse Boys had ook tien of elf keer kunnen scoren. Het begon allemaal met de spelopvatting. Waar Rijnsburgse Boys speelde met de intentie te willen winnen, deed Excelsior dat om niet te verliezen. Die ploeg paste zich volledig aan de tegenstander aan, dat vond ik jammer. Excelsior had vandaag niets te winnen, de ploeg liep voortdurend achter de feiten aan en mocht blij zijn dat het bij rust al niet met 5-0 achter stond. Er was gewoon geen belevering. Dan kun je misschien de temperatuur als excuus gebruiken, maar ook voor Rijnsburg was het warm en die gingen wel als de brandweer.

Je moet in elk geval in thuiswedstrijden de intentie hebben om te willen winnen. Dit Excelsior was bang om te verliezen en speelde ook zo. Als je zo speelt weet je zeker dat je toch wel verliest. Een ploeg als Rijnsburgse Boys scoort bijna altijd wel. Het is een makkelijk voetballende ploeg met veel beweging. Met name de broers Winter zijn opv allende spelers. De ene is spits, de ander middenvelder. Excelsior had veel problemen met de tegenstander die voortdurend in beweging was. Het viel me op dat je de spelers ook niet hoort. Er werd onderling niet gecoacht.

Ik heb Kevin Winter als man van de wedstrijd gekozen. De wedstrijd zelf geef ik een 7. Bij Excelsior’31 was Gerritsen Mulkes de enige die nog een beetje zijn niveau haalde. Toch was het niet voldoende voor een ster.

Excelsior’31 – Rijnsburgse Boys 0-5 (0-2)
Scoreverloop: 12. K.Winter 0-1 (pen.), 32. J.Winter 0-2, 61. J. Winter 0-3. 63. Schet 0-4, 71. Gerritsen Mulkes 0-5 (e.d)
Rode kaart: 45. Bartelds (Excelsior’31 2x geel)
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: Kevin Winter
Sterren: geen
Excelsior’31: Kok, Siemelink, Bartelds, Lubbers, Gerritsen Mulkes, Davina (Borghuis), Isa (Ozkok), Rosink, Michels, Chengachi, Wilens (46. David).

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Kees says:

    Goede analyse. Dennis Demmers speelt al bijna 2 jaar om niet te verliezen. De thuiswedstrijden van Excelsior’31 zijn gewoonweg saai en dat ongeacht de tegenstander. Spelers worden volgestopt met instructies en de spelvreugde ontbreekt. Hierdoor lopen ook de toeschouwersaantallen snel terug. Als dit geen halt wordt toegeroepen volgt voor Excelsior’31 binnenkort een lange weg terug vanuit de hoofdklasse naar de topklasse.

  2. Theo says:

    HELEMAAL MEE EEENS
Archief