Dinsdag 23 april 2024
Twentesport

Excelsior’31 – vv Capelle 1-1 (1-1) – Analyse door Folkert Velten

Geplaatst op 13 november 2011 door   ·   9 Reacties

De eerste helft begon Excelsior’31 heel goed. In het eerste kwartier leverde dat de ploeg een drietal kansen op. Daarbij kwam het bekende probleem weer naar voren, het gebrek aan scorend vermogen. Na een kwartier zakte Excelsior wat terug en kwam Capelle beter in de wedstrijd. In de 29e minuut werd Excelsior nog een keer gewaarschuwd, toen een doelpunt van Capelle wegens buitenspel werd afgekeurd. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Marvin Richard maakte de actie, legde goed terug naar Rothman met een volley kon scoren. Vanaf dat moment leek Excelsior weer wakker geschud. Robert Wilens maakte gelijk en via Davina kreeg de ploeg nog voor rust een goede mogelijkheid.

Ik had het gevoel dat wanneer Excelsior na rust zo zou doorgaan als dat ze aan het einde van de eerste helft speelden, ze de wedstrijd wel zouden gaan winnen. Dat bleek alleen niet het geval. De thuisploeg begon heel slap en ongeconcentreerd. Dat is een kwestie van instelling en concentratie die je op dit niveau niet verwacht. De tweede helft was een stuk minder leuk dan de eerste. Er was eigenlijk alleen een kans voor Dennis Rosink voor Excelsior, terwijl Richard namens Capelle gevaarlijk was. Al met al was de tweede helft eigenlijk niet om aan te zien en eindigde het duel terecht in een gelijkspel.

Ik geef de wedstrijd een zes wat amusement betreft, dat alleen op basis van de eerste helft. Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen, zoals ik ook geen sterren heb toegekend.

Excelsior’31 – vv Capelle 1-1 (1-1)
Scoreverloop:
38. Rothman 0-1, 44. Wilens 1-1
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: geen
Sterren: geen
Excelsior’31: Kok, Gerritsen Mulkes, David, Lubbers, Siemelink, Rosink, Michels (75. Ozkok),  Davina, Borghuis, Wilens, Ten Hove (56. Hempenius).

Delen is sportief

Reacties (9)

 1. Herman says:

  Zeer slechte analys
  .tweede helft gebeurde er best wel wat .maar ja als je alleen maar babbelt langs de lijn gaat er veel langs je heen.

 2. Remco says:

  Herman,

  Welke wedstrijd heb jij gezien dan..?

 3. Geert says:

  Op zich best een redelijk verslag van Folkert, maar vind het vreemd dat hij geen sterren uitdeelt. Ik vond namelijk wederom het centrale duo Lubbers-David (wonnen bijna alle duels) en vooral rechtsback Kevin Siemelink (aanvallend heel gevaarlijk) erg sterk spelen! Verdedigend stond het gewoon weer goed, alleen ontbreekt het momenteel aan scorend vermogen. Ik vind eigenlijk ook dat minimaal 1 van die 3 grote kansen in de eerste helft benut moest worden!

  Het voetbal opzich was weer best aardig. Heb wel vertrouwen in dit Excelsior’31.

 4. Theo says:

  Ja,ik vind het heel merkwaardig,dat b.v met name Siemelink nooit een ster heeft gehad.
  Speelt nu al in zijn derde seizoen,voor Excelsior,heeft als ik terugkijk toch wel meerdere keren ook in vorige seizoenen een ster mogen hebben.
  Zo zie je maar weer ,dat we dat klassement met een korreltje zout moeten nemen.

 5. Jan says:

  sorry maar weten jullie nog niet dat er iemand van HSC het sterrenklassement moet winnen uit die zwakke zondag topklasse!

 6. Wilco says:

  Siemelink en David hadden van mij een ster mogen krijgen met eerstgenoemde als man van de wedstrijd.

  Haha Jan, dat geloof ik niet, maar het klassement bestaat inderdaad alleen uit HSC-spelers.. Maar goed, iedereen heeft zijn eigen kijk op het spelletje 🙂

 7. Theo says:

  Jan, Dat is inderdaad vreemd,allemaal HSC spelers,vraag me af of nu al die spelers van HSC 21 allemaal beter zijn dan de zaterdag regio topklasse spelers.

  Dat is wel een teken aan de wand.

 8. Rene Bos says:

  Theo, Jan, komt gerust een keer op zondag kijken in Haaksbergen en oordeel zelf.. Of is dat lastig?

 9. Theo says:

  Wil ik best doen,maar kom dan ook eens naar Rijssen.
  Maar ,je zult toch met ons eens zijn dat dit wel heel erg vreemd is.

  Ik geloof best dat er 1 of 2 spelers uit Haaksbergen beter zijn ,maar om tussen dit rijtje geen enkele uit de zaterdagtopklasse te zien is onbegrijpelijk.
  Rene..Ik ben rieel wees jij dat dan ook.
Archief