Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-4 (1-1) – Analyse door Ard Schouten

Geplaatst op 7 december 2014 door   ·   1 Reactie

telgenkamp tegen fey‘Zes doelpunten en er gebeurde van alles. FC Utrecht – Heracles was een boeiend en onderhoudend potje. Wat Utrecht vooral zou bijblijven is dat een voetbalwedstrijd twee helften duurt, want voor rust was er niets aan de hand voor de thuisploeg die twee of drie keer vaker had moeten scoren.

Heracles stond tactisch sterk zondagmiddag. Het stond in een soort handbalverdediging en probeerde er vervolgens snel uit te komen, wat dodelijk effectief werkte. Helemaal in uitwedstrijden is dat een tactiek die denk ik goed past bij de Heraclieden. In Utrecht kan het vriezen en kan het dooien en Heracles was in een goede moed door de uitstekende vorm waarin het verkeert.

Maar de tactiek van Heracles was erg slim, helemaal om tegen Utrecht te hanteren. Proberen de boel dicht te houden en vervolgens snel omslaan, wat vooral na rust goed werkte. Het middenveld van Heracles stond ook beter in de tweede helft. John Stegeman had namelijk een extra mannetje op het middenveld gezet en dat werkte goed. Dennis Telgenkamp was de Man of the Match.Hij verrichte enkele uitstekende reddingen waarmee hij zijn ploeg op de been hield, waaronder de strafschop voor rust. Een belangrijk moment.

Wat mij verder nog opviel aan Almelose zijde waren de twee centrale verdedigers. Voetbal is een mannensport, maar Mike te Wierik en Jeroen Velmate mogen niet klagen dat ze zonder kaart van het veld zijn gestapt. Als de scheidsrechter het goedkeurt is het logisch, maar ze kwamen er af en toe wel behoorlijk onbehouwen in.’

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-4 (1-1)
Scoreverloop
: 9. Bruns 0-1, 23. Peterson 1-1, 49. Fledderus 1-2, 74. Weghorst 1-3, 90. Markiet 2-3, 90. Bel Hassani 2-4.

Geel: Leeuwin, Boymans (FC Utrecht) Weghorst, Tannane, Bel Hassani (Heracles)
Toeschouwers:
15.000

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Dennis Telgenkamp
Sterren: Telgenkamp, Fledderus (beiden 1 ster)

FC Utrecht: Ruiter, Kum, Leeuwin, Markiet, Van der Maarel, Janssen, Rubin, Ayoub, Duplan, Boymans (59. Barazite), Peterson (62. Verbeek).

Heracles: Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, Veldmate, Aktaou, Bel Hassani, Bruns, Fledderus, Linssen (46. Pelupessy), Weghorst (87. Avdic), Tannane.

Ard Schouten is journalist namens het Algemeen Dagblad.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Verdedigen is een vak mijnheer Schouten. We kunnen in dit land niet verdedigen en dat komt mede door het slap fluiten van de heren in het zwart. Dat onbehouwen inkomen kan dan gebeuren, het is toch een mannensport! We zien dat terug in de Europese wedstrijden, daar wordt niet voor elk wissewasje gefloten.
Archief