Vrijdag 25 oktober 2024

Ruime nederlaag voor Deto, DOS’37 en Vroomshoop winnen, Sparta verliest

Geplaatst op 6 december 2014 door   ·   Geen reacties

roelof bakker (vr boys/rechts) actieVRIEZENVEEN/BARNEVELD/ VROOMSHOOP/NUNSPEET – Deto Twenterand is zaterdagmiddag ruim onderuit gegaan in Barneveld. Deto verloor met maar liefst 4-2. DOS’37 won wel, namelijk met 2-0 van ASC Nieuwland. Ook Vroomshoop won. ASV Dronten werd met 3-1 opzij gezet. Sparta verloor op bezoek bij VV Nunspeet.

Deto Twenterand is zaterdagmiddag ruim en verrassend onderuit gegaan bij SDV Barneveld. Op de Veluwe keken de Vriezenveners al tegen een 3-0 achterstand aan. Marciano Aalders (2 maal) en Paul Daalmeier scoorden voor de thuisploeg. Lesley Nahrwold deed namens Deto wat terug na rust, maar dichterbij kwam Deto niet. Jan Doornbos maakte zelfs nog de 4-1, waarna Ronald Bosch de 4-2 nog aantekende.

‘We hebben het onheil over onszelf afgeroepen’, begint een gefrustreerde Marcel van der Steege. ‘We zijn met een verkeerde instelling aan het duel begonnen en hebben domme fouten gemaakt, ook door ervaren spelers. Dat was heel slecht. Na rust hebben we het een stuk beter gedaan, maken we de 3-1 en krijgen een honderd procent kans op de aansluitingstreffer. Zelfs na de 4-2 hadden we daar nog kans op, maar het mocht niet baten.’
SDV Barneveld – Deto Twenterand 4-2 (3-0)
Scoreverloop: 10. Aalders 1-0, 20. Daalmeijer 2-0, 33. Aalders 3-0, 54. Nahrwold 3-1, 85. Doornbos 4-1, 87. Bosch 4-2.

De Vroomshoopse Boys hebben zich mentaal weerbaar getoond, na de ruime nederlaag bij ASC Nieuwland vorige week (5-1). Op sportpark ‘De Bosrand’ won de thuisploeg met 3-1 van ASV Dronten, ondanks een achterstand. Dada Bugera zetten de Flevolanders na een klein half uur spelen op voorsprong. Door treffers van Ernst-Jan Heideman, Ton Kunst en Robert Veld trokken de Vroomshopers echter aan het langste eind. Vroomshoop krijgt volgende week DOS’37 op bezoek.
Trainer Bas Bijen was na afloop van het duel tevreden. ‘Op basis van de eerste twintig minuten ben ik niet tevreden. Toen waren we zoekende en kwamen we ook terecht op achterstand. Vervolgens hebben we het echter goed opgepakt en hadden we grip op de wedstrijd. We komen in vijf minuten op voorsprong en hebben daarna bij vlagen goed voetbal laten zien en zijn niet meer in de problemen gekomen.’
Vroomshoopse Boys – ASV Dronten 3-1 (2-1)
Scoreverloop: 26. Bugera 0-1, 28. Heideman 1-1, 32. Kunst 2-1, 79. Veld 3-1.

Sparta Enschede heeft een bijzonder zure nederlaag geleden op bezoek bij VV Nunspeet. De ploeg van Peter Schulte hield een uur lang primaSchulte
stand tegen Nunspeet en had zelfs de betere kansen. Door een fout van doelman Maarten Meier kwam de thuisploeg echter op voorsprong. Die werd een kwartier voor tijd verdubbeld.

‘Dit is erg zuur’, vertelt Schulte (foto rechts). ‘Het was een gelijkwaardige wedstrijd en de betere kansen waren zelfs voor ons. Als je het dan zo weggeeft, dan is dat frustrerend. Nunspeet heeft eigenlijk maar één kans gehad en dat was de 2-0.’ Volgende week krijgt Sparta KHC Kampen op bezoek en dan geldt er voor Schulte maar één ding; een overwinning. ‘Als je die wedstrijd niet wint, dan wordt het wel een heel lastig verhaal. Uit het eerste uur van vanmiddag kunnen we vertrouwen halen, maar dan moeten we het wel doortrekken, zodat je ook drie punten kunt pakken’.
VV Nunspeet – Sparta Enschede 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 57. Ten Dolle 1-0, 78. Drost 2-0.

Eersteklasser DOS’37 heeft zaterdagmiddag de drie punten op sportpark ‘Het Midden’ gehouden. De mannen van Philip Agteres wonnen met 2-1, door een late treffer van invaller Daniël Derks. Het uitgebreide verslag van DOS’37 is te vinden op de voorpagina.
DOS’37 – ASC Nieuwland 2-1
Scoreverloop: 30. Meier 1-0, 74. Gelderblom 1-1, 84. Derks 2-1.

Foto boven: Roelof Bakker van vroomshoopse bOys schermt de bal af voor een opponent van Dronten.