Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

HSC’21 – Koninklijke HFC 4-0 (1-0) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 5 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Stef Ottink‘Voor het tot zondagmiddag matig presterende HSC’21 ging het om de big points. Tegen het in de Topklasse sterk debuterende Koninklijke HFC was een overwinning een plicht.

Vanaf het begin leverden de beide ploegen een intensief duel af. Talrijke met veel passie uitgevoerde duels op het drukbezette middenveld kenmerkten vooral de eerste 45 minuten. Het door de technische staf voortreffelijk tactisch ingestelde HSC hield de linies bij balverlies erg kort, waardoor de bezoekers nagenoeg niet gevaarlijk konden worden. Opvallend vond ik ook dat op de juiste momenten “gepresst” werd exact op het moment dat de linies geen ruimte weggaven. Daarnaast verrasten de gastheren door fases geolied positiespel te spelen. Zij kregen daardoor langzamerhand het duel volledig onder controle.

De prima acterende Stef Ottink (foto) schoot in de eerste helft, nadat hij op briljante wijze aan de KHFC defensie ontsnapte nog op de paal. Maar in het verloop van het duel was hij de man die zijn team bij de hand nam door zijn dwingende beslissende acties. Op aangeven van Bas ter Hogt zorgde Remy Raterink ervoor dat de gastheren met een terechte 1-0 nipt voor de rust met een voorsprong konden rusten.

De tweede helft attaqueerde  HSC de bezoekers al vroeg in de opbouw en dwong hiermede KHFC tot fouten. Vanaf dat moment was het de aalgladde Ottink die doorslaggevend zou zijn in het verdere verloop. Hij zette Milan Verschoor alleen voor de KHFC goalie die koelbloedig zijn ploeg op 2-0 schoot. Ruim tien minuten later bood de Man of the Match  zijn ploeggenoot Freek Grondman zijn moment, uiterst bekwaam tikte Grondman de 3-0 binnen. Zonder iemand tekort te willen doen was vanmiddag Arjan Goorman de absolute “Leader” op het middenveld. Vele keren was hij de grote stoorzender voor de Haarlemmers en bepalend voor het juiste moment voor pressing zetten. Tien minuten voor tijd bekroonde Ottink zijn excellerende optreden door de 4-0 te laten aantekenen.

Spelend met deze tactische teamdiscipline zal HSC’21 ongetwijfeld de onderste regionen verlaten, daarvoor behelst de ploeg teveel kwaliteit. Ik ken zowel Ottink als Goorman een ster toe en vond Ottink tevens “Man of the Match” omdat hij bij drie goals sterk betrokken was.’

HSC’21 – Koninklijke HFC 4-0 (1-0)
Scoreverloop:
42. Raterink 1-0, 62. Verschoor, 74. Grondman 3-0, 85. Ottink 4-0.

Scheidsrechter: Witlox
Geel:
Prijs, Opoku (HFC)
Toeschouwers:
300

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Stef Ottink
Sterren: Ottink, Goorman (beiden 1 ster)

HSC’21: Lankheet, Van Dijk (82. Bökkerink), Grondman, Veensma, Verschoor (69. Garritsen), Goorman, Schutten (80. Rhebergen), Nieuwboer, Ottink, Raterink, Ter Hogt.  

 

Foto: Stef Ottink wordt door zijn medespelers gefeliciteerd met zijn doelpunt. Met de aanvoerdersband Arjan Goorman, die door Gerrit Megelink werd aangewezen als Man of the Match.
(foto Wim Busschers) 

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Gerrit Megelink

Oud-voetballer van oa Tubantia en Eilermark.

Reacties (0)
Archief