Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Luctor et Emergo worstelt, maar komt het op tijd boven?

Geplaatst op 7 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Van-Zutphen-Eric-224x300ALMELO – Vijf wedstrijden gespeeld, nul punten, één schamel doelpuntje voor en dus een logische laatste plaats op de ranglijst. Het seizoen is alles behalve succesvol begonnen voor het Almelose Luctor et Emergo. De ploeg die uitkomt in de eerste klasse zondag en onder leiding staat van Eric van Zutphen (foto), verloor afgelopen zondag in eigen huis zelfs met 5-0 van Rheden, dat toen ook nog geen punt had gepakt. Kortom, het loop niet lekker. De grote vraag is nu of de ploeg de knop kan omzetten en worstelend boven kan komen, zoals de clubnaam in het Latijn aanduidt.

Volgens Van Zutphen is de huidige positie wel te verklaren. ‘Ten opzichte van vorig seizoen zijn er zeven basisspelers vertrokken en daar is één speler van buitenaf voor teruggekomen. Dan is het de vraag of je voldoende kwaliteit in huis hebt voor de eerste klasse.’ De trainer heeft respect voor de manier waarop de ploeg van vorig jaar in de eerste klasse is gebleven. ‘Vorig jaar heeft Luctor zich op de toppen van haar kunnen gehandhaafd. Mijn complimenten aan de selectie en de staf van toen. Maar als je dan zeven spelers kwijtraakt, lever je veel in. Het is ook niet zo dat we tot op heden elke wedstrijd kansloos verloren hebben en weggespeeld zijn. Afgelopen weekend tegen Rheden bijvoorbeeld, ging het de eerste helft gelijk op, maar na een tegentreffer lieten we de koppies hangen.’

Of Luctor het tij nog weet te keren dit seizoen, is volgens Van Zutphen de grote vraag. ‘Ik zie wel ontwikkelingen bij de spelers. Het is een jonge groep met potentie. Maar de ontwikkeling moet doorgaan gedurende het seizoen en het is de vraag of we daar tijd genoeg voor hebben. Mentaal zit het allemaal goed. Iedereen traint goed en doet hard zijn best, maar hard je best doen is niet altijd voldoende, helemaal niet in de eerste klasse’, vindt de oefenmeester.

Zondag gaat Van Zutphen met zijn selectie op bezoek bij middenmoter SC Bemmel.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief