Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

HSC’21 – Leonidas 3-1 (1-0) – Analyse door Henri Weikamp

Geplaatst op 7 september 2014 door   ·   Geen reacties

HSC-EVV Remy Raterink (4) TwenteSport‘HSC’21 speelde in tegenstelling tot Leonidas heel aardig voetbal. De gasten uit Rotterdam vielen mij namelijk wat tegen. Vorig seizoen won HSC’21 ook van Leonidas, maar toen speelde dat elftal niet slecht. Volgens mij hebben zich veel mutaties voorgedaan in de selectie. Ik had ook het gevoel dat de ploeg nog erg zoekende was.

Op de overwinning van HSC’21 was niets af te dingen. De zege was meer dan verdiend. Ik denk dat de zege zelfs nog wel wat hoger had mogen uitvallen. De tegentreffer die de ploeg incasseerde was totaal onnodig. Door een slordigheid van Koen Garritsen mocht Leonidas scoren. Garritsen vind ik overigens een goede voetballer, maar hij heeft teveel van dit soort foutjes in zijn spel zitten.

In Haaksbergen werd Remy Raterink (foto) verkozen tot Man of the Match en daar sluit ik mij volledig bij aan. Hij maakte een prachtig doelpunt, maar vooral zijn functioneren in het elftal vond ik goed. Hij nam ballen knap aan, draaide vaak goed weg en op zijn passing was ook niet veel aan te merken. Ik denk dat Raterink beter is geworden door de concurrentie. Vorig seizoen had HSC’21 niet echt een tweede spits, maar met Robert Wilens in de selectie is de concurrentie aanwezig. Dat lijkt hem goed te doen. Over de bank mag er in Haaksbergen sowieso niet geklaagd worden. Je hebt een sterk team als je een sterke bank hebt. Dan kun je namelijk een wissel toepassen waar je wat aan hebt. Er is genoeg keuze voor Eddy Boerhof.

Het optreden van Raterink bekroon ik met een ster. Stef Ottink zat ook tegen een ster aan, maar kwam daarvoor net tekort. Hij miste in de tweede helft ook een niet te missen kans. Lieuwe Geesing gaf de bal ook niet helemaal goed, dat moet gezegd worden. Maar een speler van het kaliber Stef Ottink moet zo’n bal afmaken.’

HSC’21 – Leonidas 3-1 (1-0)
Scoreverloop:
8. Nieuwboer 1-0, 70. Ottink 2-0, 78. Raterink 3-0, 83. Grootenboer 3-1.

Scheidsrechter: Steeg (46. Van Beersum)
Geel: Raterink (HSC’21) Tchuisseu (Leonidas)
Toeschouwers: 300

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Raterink
Sterren: Raterink (1 ster)

HSC’21: Brammer, Van Dijk, Grondman, Basut, Garritsen, Goorman, Soumaoro, Nieuwboer, Ottink, Raterink, Ter Hogt (75. Geesing).

Henri Weikamp is freelance-journalist en tevens oud-speler van onder andere AZSV.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief