Maandag 22 juli 2024
Twentesport

HSC’21 – UNA 2-2 (1-2) – Analyse door Robert ten Wolde

Geplaatst op 21 september 2014 door   ·   Geen reacties

2014-2014 HSC '21 portret Arjan Goorman (3)‘HSC’21 heeft een knap punt gepakt tegen UNA. Het gelijke spel was terecht, al hadden beide ploegen ook kunnen winnen. Maar aangezien UNA één van de betere ploegen is in de topklasse, kan HSC’21 best blij zijn met dit punt.

Het eerste gedeelte van de tweede helft was HSC’21 het sterkst. Toen kwam de ploeg door een strafschop op gelijke hoogte. Althans, de rebound uit de strafschop werd benut. In deze fase waren de Haaksbergenaren stukken beter dan UNA en hadden ze ook op voorsprong kunnen komen. Bas ter Hogt kreeg daar de uitgelezen mogelijkheid voor. In de tweede helft viel vooral Arjan Goorman op. Hij fungeerde als een leider, waar dat de eerste helft veel minder zo was. Hij nam de leiding op zich en daardoor speelde HSC’21 sterker. Vooral het middenveld was een wereld van verschil. Voor rust stond at namelijk heel statisch. Arjan Goorman, Mart Schutten en Erwin Nieuwboer stonden toen op een lijn, waardoor er amper goed voetbal kon worden vertoond.

Wat in mijn ogen beter had gekund bij HSC’21, was het benutten van de krachten van Stef Ottink. Hij is een belangrijke speler voor HSC’21 maar werd niet optimaal gebruikt. Hij is supersnel, heeft een mooie actie en een sterke voorzet. Van die kwaliteiten kan hij nog niet genoeg gebruik maken. Hij staat namelijk veel naar binnen in het veld. Dan heeft hij weinig ruimte om zijn snelheid te gebruiken. Als hij wat breder en dieper staat, dan kan dat wel.’

HSC’21 – UNA 2-2 (1-2)
Scoreverloop:
24. Sebregts 0-1, 29. N. van Boekel 0-2 (strafschop), 32. Ottink 1-2, 47. Ter Hogt 2-2.

Scheidsrechter: Hof
Geel:
Schutten (HSC’21)
Toeschouwers: 350

Amusementswaarde: 6
Man of the Match: Arjan Goorman
Sterren: Goorman (1 ster)

HSC’21: Brammer, Van Dijk (75. Bökkerink), Agelink, Veensma, Verschoor, Goorman, Schutten, Nieuwboer, Ottink, Raterink (77. Exterkate), Ter Hogt (67. Soumaoro).   

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Robert ten Wolde

Oud-voetballer van oa Sportclub Enschede, Achilles’12 en Rigtersbleek.

Reacties (0)
Archief