Zondag 21 april 2024
Twentesport

Sportclub Enschede zegeviert in Twentse derby tegen vv Glanerbrug

Geplaatst op 11 december 2011 door   ·   6 Reacties

ENSCHEDE – In de derby tussen Sportclub Enschede en vv Glanerbrug heeft SC Enschede aan het langste eind getrokken. Na de 1-0 voorsprong van Marco Aydin voor de thuisploeg trok zijn neef Metin Aydin namens Glanerbrug de stand in de tweede helft gelijk. De wedstrijd werd in de laatste minuut beslist door een doelpunt van Emre Karayavuz. De middenvelder van Sportclub Enschede scoorde met een fraaie omhaal. Eindstand dus: 2-1.

Sportclub Enschede begon direct scherp aan de wedstrijd en dat leverde kansen op. Binnen het kwartier was het dan ook al raak voor de Enschedeërs. Marco Aydin kreeg de bal uit een ingooi, draaide weg bij zijn man en snelde in moordend tempo op het doel van Glanerbrug af. Toen hij in de zestien aankwam punterde hij de bal in de hoek: 1-0. Een verdiende voorsprong, die verder uitgebouwd had kunnen worden als de thuisploeg zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen.

Na de rust kwam Glanerbrug iets beter voor de dag en kreeg het kansen. Uit een van die kansen scoorde Metin Aydin, de neef van de maker van de 1-0. De spits van Glanerbrug schoot van afstand. Doordat de bal onderweg van richting werd veranderd verdween die in het doel. Na dat doelpunt ging de wedstrijd redelijk gelijk op met kansen voor beide ploegen. Vlak voor tijd leverde dit nog een winnaar op. Eerst kreeg Glanerbrug-speler Daan Akkermans zijn tweede gele kaart en kon hij de kleedkamers voortijdig opzoeken. Uit de vrije trap die volgde kwam de bal via een kluts bij Sportclub-speler Emre Karayavuz, die met een omhaal de eindstand op het scorebord zette: 2-1.

Aanvoerder én doelpuntenmaker Marco Aydin van Sportclub Enschede was zeer tevreden over de prestatie. ‘In de eerste helft had Glanerbrug helemaal niks in te brengen, de tweede helft waren ze wel iets beter. Het was een verdiende overwinning, denk ik.’ Hoe de laatste goal was gegaan, wist de spits niet. ‘Ik zag de bal alleen maar tegen het net aan gaan. Het kan me niet schelen hoe die die bal heeft gemaakt, al is het met zijn kont!’

Op de ranglijst prijkt de naam van debutant Glanerbrug nog steeds op de eerste plaats met 29 punten uit 13 wedstrijden. Door het gelijke spel van de nummer 2 De Bataven bij Jonge Kracht is de voorsprong twee punten. SC Enschede is vierde met 22 punten. PH verloor van AWC en staat stijf onderaan. Ook Tubantia (2-0 nederlaag bij De Zweef) staat onderin. De meest bizarre uitslag kwam van sportpark het Wilbert in Hengelo waar Achilles’12 met 7-4 verloor van Germania. Achilles stond na een kwartier  door doelpunten van Tuin en Visscher op een 2-0 voorsprong. De ruststand was echter 2-5. Daarna kwamen de Hengeloërs terug tot 4-5 maar moest uiteindelijk toch de punten aan de Groesbekers laten.

Foto boven: Grote vreugde bij Sportclub Enschede dat de leiding heeft genomen door een treffer van Marco Aydin.

(foto’s Sportfoto-Regio Twente)

Foto’s hiernaast: De neven Metin (links) en Marco Aydin verwelkomen elkaar als aanvoerders van respectievelijk Glanerbrug en Sportclub Enschede


Trainer Gerard Bos van Glanerbrug denkt er het zijne van

Theo Vonk, de coach van Sportclub, geeft nog een aanwijzing


Delen is sportief

Reacties (6)

 1. Reinier says:

  Mooi voor trainer Theo Vonk. Telkens weer opnieuw beginnen met een nieuwe groep en er toch het maximale uithalen. Vastleggen voor langere termijn.

 2. Anton says:

  Héél knap Sportclub, gefeliciteerd met deze fraaie overwinning!

 3. Wilfried says:

  Mooie pot gezien met sc als terechte winnaar en die Aydin van sc veruit de beste man van bet veld!

 4. Wilco says:

  Wat een wedstrijd! Theo wat een trainer, elk jaar gaan er ongeveer 10 jongens weg en komen spelers uit lagere klassen. Iedereen praat altijd over Marco maar Augien Aslan en de keeper Felix van Berkel zijn ook toppers!

  • Wilfried says:

   Wilco, ben ik het met je eens maar vandaag vond ik Aydin van SC veruit de beste. Theo vonk inderdaad een hele goeie trainer.

 5. Bolt says:

  Vonk is idd een goede trainer, maar vergeet Bos niet. Overal waar hij is geweest is hij kampioen geworden. Longa’30, Grol, Neo en vorig jaar Glanerbrug.

  Afgelopen zondag speelde SC een prima wedstrijd, Glanerbrug verzaakte.
Archief