Maandag 22 april 2024
Twentesport

Danny van Laar held in Bornse derby

Geplaatst op 4 december 2011 door   ·   7 Reacties

BORNE – In de slotseconden van de derby tussen BVV Borne en NEO, heeft Danny van Laar zich bekroond tot de held van de Geelzwarten. Nadat de Borne-aanvaller de gelijkmaker in de eerste ontmoeting van het seizoen (2-2) voor zijn rekening nam, maakte hij vanmiddag voor ruim duizend toeschouwers in blessuretijd de winnende treffer: 1-0.

Van Laar draaide knap van zijn tegenstander weg en schoot de bal, onhoudbaar voor NEO-doelman Rogier Lohuis, in de kruising. Dat het daar lange tijd geen schijn van had, maakte de explosie dubbel zo groot voor de aanhang van de thuisploeg en de nederlaag twee keer zo pijnlijk voor de buurman. NEO had immers de betere kansen en zag in de eerste helft een doelpunt van Ruud Leliefeld terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. De frustratie van de spits uitte zich even later in een natrappende beweging, waardoor Leliefeld vroegtijdig met rood moest douchen.

Borne benutte de man meer-situatie echter niet en NEO was met tien man het gevaarlijkst. Naarmate het eindsignaal naderde, nam de thuisploeg het initiatief over. Nadat Rick Huigen een grote kopkans niet verzilverde, velde Van Laar uiteindelijk terecht het vonnis. De ontlading was groots. ‘Op deze manier winnen, is het mooist’, zei aanvoerder Willian Swienink na afloop. ‘Echt fantastisch. De man meer speelden we niet goed uit, te veel de lange bal. Maar ja, wie maalt daar nu nog om? Niemand.’

Foto boven: Sven Pieterson van de BVV Borne (rechts) legt aan voor een schot
Hieronder een sfeerimpressie van de dorpsderby (foto’s Job Duim)Delen is sportief

Reacties (7)

 1. Monique Mulders says:

  Gekleurd verslag, kunt wel zien dat de verslaggever in het BVV kamp zit, beetje jammer.

 2. Vincent Croce says:

  Monique, je kunt wel zien dat jij in het NEO kamp zit. Beetje zielig

 3. Edwin says:

  Gekleurd valt wel mee, Ferry(?) is alleen twee keer het woordje on vergeten. Kan de beste overkomen.

 4. Danny van Laar says:

  Heerlijk verslag hoor. Bedankt voor de benoeming “held” 🙂

 5. HermanLR says:

  Heerlijk, al die controverse op Twitter, op de websites van de clubs en ook hier.
  Apart dat er volgens Tubantia 300 toeschouwers waren, volgens het artikel hierboven ruim 1000. Wel een héél groot verschil.
  De goal van NEO wordt hierboven als terecht afgekeurd beschouwd, in Tubantia wordt het een zeer onjuiste beslissing genoemd (wat de meeste mensen langs de kant ook vonden).
  Op de rode kaart wordt daarentegen door niemand kritiek geuit. Zal wel kloppen dan, hoewel Tubantia de verkeerde Leliefeld noemde. Een paar BVV-ers vonden de thuisclub beter, uiteraard hadden de NEO aanhangers, net als de verslaggever hierboven trouwens, een andere mening.
  Gelukkig was het verder een sportieve wedstrijd, waarin, laten we het voorzichtig uitdrukken, de score ook het zo goed andersom had kunnen uitvallen.

  De derby’s blijven altijd iets speciaals hebben qua beleving en spanning(ik spreek uit ervaring), maar voetballend stelde het dit jaar van beide kanten en in beide wedstrijden jammer genoeg toch wel teleur.

 6. johan says:

  1000 bezoekers ?
  als je foto”s bekijkt komt 3 honderd eerder

 7. Vincent Croce says:

  1000. ik heb ze geteld
Archief