Beloften FC Twente spelen gelijk tegen Feyenoord

Geplaatst op 4 april 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De beloften van FC Twente hebben vanavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen Feyenoord. In Hengelo kwamen de Rotterdammers op voorsprong, waarna Quincy Promes de gelijkmaker binnen schoot. Na de rust mistte Steven Berghuis (foto) een strafschop. Feyenoord nam vervolgens weer de leiding, maar Berghuis maakte zijn foutje goed in de slotminuten: 2-2

Twente had in de eerste helft weinig in te brengen. De Rotterdammers domineerden veelvuldig rond het doelgebied van de Tukkers en kwamen halverwege terecht op voorsprong door een doelpunt van Jerson Cabral. Twente moest het hebben van de omschakeling en scoorde daaruit ook de gelijkmaker. Een fraaie aanval, waarbij Filip Orsula knap voorbereidend werk verrichtte, werd afgerond door Quincy Promes. In de tweede helft speelde Twente dwingender en vond de ploeg meer de aanval. Even leek de Enschedese club op voorsprong te komen uit een strafschop, maar Steven Berghuis vond vanaf elf meter de paal. Kort daarna werkte Nygel Velder de bal aan de andere kant hard tegen de touwen. Terwijl Twente leek af te stevenen op een nederlaag, werd het bij het scheiden van de markt alsnog 2-2. Berghuis liet doelman Kostas Lamprou kansloos.

Scoreverloop: 25. Cabral 0-1, 44. Promes 1-1, 72. Velder 1-2, 90+1. Berghuis 2-2
FC Twente: Marsman, Stockentree, Van Aken, Bouma, Rannankari, Röseler, Berghuis, Leugers, Orsula, Promes, Peters