Woensdag 17 april 2024
Twentesport

Co Adriaanse: ‘Het leek wel of de spelers angst hadden’

Geplaatst op 26 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Co Adriaanse begon zijn nabeschouwing met een compliment aan SC Genemuiden en roemde de openingstreffer van Patrick Lip. ‘Dat was niet eens een verdedigingsfout, dat was gewoon een prachtig doelpunt’, zei de coach van FC Twente om vervolgens in te gaan op het zeer matige spel van zijn eigen ploeg.
‘De start was goed, maar daarna was het in de eerste helft slecht, ondanks de snelle 1-1 van Fer. Dat had niets met onderschatting te maken. Dat we zo zwak speelden leek meer voort te komen uit angst, we durfden niet te voetballen. We kwamen steeds in de problemen door eigen fouten. Ik heb een van de beste motivators uit Engeland laten komen, de voormalige assistent van Steve McClaren, omdat we voor een bijzondere week stonden. Eerst moesten we tegen Genemuiden en zaterdag krijgen we dus PSV hier op bezoek. Dat zijn twee beslissende wedstrijden. Als bekerwinnaar wilden we per se een ronde verder komen en tegen PSV gaat het om de titel. Dan moeten we zien te winnen om dichterbij de te komen, anders komen we even op grotere afstand van de koploper te staan. Desondanks zat er angst in de ploeg, een soort krampachtigheid. Hoe dat kwam, is een raadsel. We zijn in alle facetten beter dan Genemuiden. Technisch, tactisch, conditioneel, qua snelheid. Het enige verschil is passie, lef. Zij hebben niks te verliezen, wij alles. Ik ben in de rust erg boos geworden en heb de spelers gewezen op hun verantwoordelijkheid. Zij zijn FC Twente. Zij moeten met zijn elven een show geven aan de 30.000 toeschouwers, zodat zij met plezier naar huis gaan. Dat deze basisopstelling ietwat ongebruikelijk was, daar hoeven we niet over te discussiëren. Wij hadden Willem Janssen en Leroy Fer op het middenveld lopen, wij hadden Steven Berghuis en Emir Bajrami op de vleugels en het droompaar De Jong-Chadli. Zelfs met Jong Twente moeten we van Genemuiden winnen. Zo hoort het te zijn’, aldus Adriaanse (foto).

Hij had pas verbetering in het spel gezien toen Ola John een half uur voor tijd als vervanger van Berghuis in het veld was gekomen. ‘Ola speelde hun rechterkant kapot. Ik zat op 6-2 te wachten, maar in zo’n wedstrijd zie je dat je niet eens een strafschop kunt benutten. Het werd geen 6-2, maar 4-3 en dat is een heel andere uitslag.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief