Woensdag 17 april 2024
Twentesport

Rapporteur Edwin Hilgerink over FC Twente: ‘Hopelijk leren ze hiervan’

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De twee rapporteurs van TwenteSport.com waren niet best te spreken over de rol van FC Twente in het duel tegen Excelsior (2-2). ‘FC Twente moet zich schamen voor de prestatie die het vandaag geleverd heeft. Dit is duidelijk niet het FC Twente zoals ik het wil zien. Helaas is het al een periode zo, alleen kreeg de ploeg vandaag het deksel op de neus. De ploeg heeft het duidelijk aan zichzelf te wijten, hopelijk leren ze hier van’, aldus Edwin Hilgerink, zelf oud-speler van de club uit Enschede.
Niels Oude Kamphuis zat op dezelfde lijn: ‘Wanneer je zo speelt, zie je dat je vaak tegen de lamp loopt. Ik vond Excelsior niet goed, maar wel dreigend vanuit de counter. Wanneer je zo speelt als hoe FC Twente vandaag deed, lukt het je tegen geen enkele tegenstander om drie punten in huis te houden. Ik vond de gehele ploeg zwak en een aantal, zoals Rosales en Bajrami zelfs extreem zwak’, aldus de oud-prof.
Vrijdagavond speelde Heracles al (2-0 tegen De Graafschap) een matige thuiswedstrijd. Rapporteur André Manuel concludeerde: ‘Heracles is een ploeg die wanneer er tegen goede tegenstanders wordt gespeeld heel goed voor de dag kan komen, maar het tegen mindere ploegen heel moeilijk heeft. Een ploeg waarbij wanneer het tegen zit het ook zomaar tegen kan blijven zitten en in een slecht seizoen ook zomaar tegen degradatie kan moeten spelen.’, aldus Manuel.
Mark Dijkstra vond de zege van Heracles terecht: ‘Over het geheel gezien was de overwinning van Heracles wel terecht te noemen. Toch waren de betere kansen voor De Graafschap. Die ploeg kwam om te counteren en hoopte sneaky een punt mee te nemen’, was Dijkstra van mening.

De uitgebreide analyses leest u HIER!

Foto: Tim Vincken (Excelsior) passeert Wout Brama
(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief