Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

FC Twente – De Graafschap 4-0 (1-0) – Analyse door Rik Platvoet

Geplaatst op 6 november 2011 door   ·   Geen reacties

De eerste tien minuten zette FC Twente druk naar voren. Vervolgens werd dat minder, hoewel FC Twente nog wel controle over de wedstrijd behield. Het tempo was niet hoog en het was alleen Ola John die voor dreiging zorgde. De Graafschap verdedigde gegroepeerd. Er was uiteindelijk een corner voor nodig om de score te openen. Na de 1-0 moest De Graafschap wat anders gaan doen en kreeg FC Twente meer ruimte. Op het laatst zakte De Graafschap als een kaartenhuis in elkaar.

De eerste helft speelde FC Twente als in het kampioensjaar, het hield de bal in de ploeg, de tweede helft zat de ploeg er fel bovenop. Het grote verschil in de tweede helft was dat Chadli dichter bij De Jong ging spelen. Die kreeg daardoor net wat meer tijd om zijn acties te maken en te scoren.

Ik geef de wedstrijd, dankzij de tweede helft, een 7. Als man van de wedstrijd kies ik voor Ola John. Een ster voor hem en voor Douglas, Brama en Landzaat.

FC Twente – De Graafschap 4-0 (1-0)
Scoreverloop: 40. Wisgerhof 1-0, 60. De Jong 2-0, 62. John 3-0, 85. Fer 4-0
Arbiter: Van Boekel
Geel: Rose
Man van de wedstrijd: Ola John
Amusementswaarde: 7
Sterren: Brama (1x), Landzaat (1x), John  (1x), Douglas (1x)
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Chadli, Landzaat  (73. Jansse), Bajrami (64. Fer), De Jong, John (82. Gouriye).
De Graafschap: De Winter, Evers, Wormgoor, Meijer, Van de Pavert, De Leeuw, Rose, El Hassnaoui, Kujala, Sreckovic (63. Frankel), Poepon.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief