Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

FC Twente en Heracles trappen af in strijd tegen jeugdwerkloosheid

Geplaatst op 24 september 2014 door   ·   Geen reacties

derbyinalmelo1ENSCHEDE – FC Twente, Heracles Almelo en Vitale Sportvereniging, een verzameling van 14 sportverenigingen in Twente, gaan met Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid. De voetbalclubs halen vacatures op voor jongeren bij hun sponsors en bedrijven uit de business club. Gemeenten, UWV en Randstad zorgen voor de matching van jongeren op die vacatures. Dit staat in de intentieverklaring die vandaag is ondertekend in het stadion van FC Twente. ‘Sportclubs hebben een uitgebreid netwerk in het bedrijfsleven. Dat zijn allemaal potentiële werkgevers’, aldus voormalig Tweede Kamerlid Sterk.

114.000 Jongeren zoeken werk. Tal van organisaties werken hard om de kansen voor jongeren op werk te vergroten. Ook veel sportclubs zien mogelijkheden om jongeren uit hun omgeving aan de slag te helpen. Zij beschikken vaak over een uitgebreid netwerk in het lokale bedrijfsleven en zijn de contacten met elkaar vaak informeel zijn. Bovendien staat dit netwerk vaak sympathiek tegenover vragen vanuit de sportvereniging.

Netwerk
Mirjam Sterk wil samen met NOC*NSF kijken of deze afspraken om de jeugdwerkloosheid te bestrijden ook met andere sportclubs en bonden kan worden gemaakt. Sterk: ‘FC Twente en Heracles Almelo laten zien dat ze met hun netwerk een bijdrage aan de aanpak van de jeugdwerkloosheid kunnen leveren. Dit is een fantastisch begin. Ik hoop dat nog veel meer sportclubs zich aansluiten.’

Aanpak
Sportclubs kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de aanpak van de jeugdwerkloosheid: door samen met sponsors of bedrijven uit de business club jongeren aan werk helpen, door jongeren met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt te laten sporten en zo weer te activeren of door jongeren in te zetten als vrijwilliger. Gemeenten kunnen via sportclubs in contact komen met jongeren uit alle lagen van de bevolking, in elke wijk én met bedrijven in alle sectoren.

WerkWeek
Van 18 tot en met 25 september vindt de WerkWeek plaats, een initiatief van SterkTeam. In het hele land organiseren gemeenten, bedrijven, UWV, scholen, uitzendbureaus, sportclubs, lokale en regionale initiatiefnemers, alsook jongeren zelf activiteiten om de kansen van jongeren op werk te vergroten.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief