Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Stevens debuteert in bekerduel tegen Achilles’29 in hoofdmacht FC Twente

Geplaatst op 24 september 2014 door   ·   Geen reacties

sonny stevens ron jonker

HENGELO – Sonny Stevens (foto) gaat zijn debuut maken in het eerste elftal van FC Twente. De doelman krijgt van coach Alfred Schreuder morgenavond in Groesbeek voor de bekerwedstrijd tegen Achilles’29 de voorkeur boven Nick Marsman die overigens wel eerste keeper blijft. Stevens heeft volgens zijn coach deze uitverkiezing verdiend op de training en bij de wedstrijden van Jong Twente. ‘Hij is goed bezig. We willen hem belonen met een basisplaats in dit bekerduel’, zei Schreuder die meldde dat hij blij is met twee prima keepers.

Luxeprobleem
‘Het zijn beide voetballende keepers. Sonny heeft het moeilijk gehad met de keuze voor Nick als eerste doelman, dat heeft hij me eerlijk verteld. Maar wij waren ook tevreden over het eerste seizoen van Nick die vervolgens meteen weer superfit aan het nieuwe seizoen begon. We hebben een beetje een luxeprobleem. Sonny was vorig jaar lange tijd geblesseerd, maar is intussen helemaal terug. Omdat je vooral naar keepers toe altijd duidelijk moet zijn wie de eerste keeper is, hebben we aangegeven dat Nick Marsman dat is. Hij maakt het ook waar, want we zijn tevreden over hem. Hij wilde vorig seizoen bijna steeds voor een voetballende oplossing kiezen, dit seizoen wisselt hij dat veel beter af met een lange bal en zo gaat Nick nog steeds vooruit. Omdat ook Sonny goed meedraait, keept hij tegen Achilles’29. Of hij daar bij een eventuele volgende bekerwedstrijd ook weer staat, hangt vooral van hemzelf af.’

Weinig veranderingen
Schreuder heeft voor het bekerduel tegen de hekkensluiter van de Jupiler League gekozen voor dezelfde selectie als afgelopen zondag. Hij zal naast Stevens nog wel twee andere spelers vervangen. ‘Op de as zullen we naast de positie onder de lat niets veranderen’, zei Schreuder. ‘We kijken naar fitheid en jongens die er pas bij zijn, houden we extra in de gaten.’ Ryo Miyaichi krijgt rust. Hij kraag in Almelo na een uur kramp. Dat had volgens Schreuder ook met het kunstgras van Heracles te maken. De Japanner had nog nooit een wedstrijd op deze ondergrond gespeeld. ‘Maar in de testen die we doen, staat Ryo er goed op. Hij speelde vorig seizoen niet al te vaak, dus aan wedstrijden moet hij weer wennen. Veel samenspelen is goed, zeker in het begin van een seizoen. Daarom willen we niet veel veranderen aan de basis. Daar komt bij dat we moeten winnen. Maar al te vaak gaat het mis tegen ploegen die op een lager niveau voetballen. Dat zag je gisteravond ook weer met onder andere Heerenveen en RKC. Altijd zijn weer clubs die zich laten verrassen’, aldus Schreuder die er uit eigen ondervinding ook over mee kan praten. Een kleine twee jaar geleden verloor FC Twente thuis met 2-1 van FC Den Bosch.

(foto Ron Jonker)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief