Donderdag 18 april 2024
Twentesport

FC Twente mist Champions League door nederlaag in Lissabon

Geplaatst op 24 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

LISSABON – FC Twente is er niet in geslaagd de groepsfase van de Champions League te bereiken. Na het 2-2 gelijke spel met Benfica, in eigen huis, eindigde de return in Lissabon in 3-1. Bij een 3-0 stand was het Bryan Ruiz (foto) die tegen scoorde en zo de spreekwoordelijke Twentse eer wist te redden. Door de nederlaag in de kwalificatieronde van de Champions League, krijgt het Europese optreden van FC Twente een vervolg in de groepsfase van de Europa League.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Co Adriaanse aan dat hij zijn ploeg veertig procent kans toedichtte om alsnog verder te komen. Omdat FC Twente moest scoren begonnen de Tukkers met een zeer aanvallende opstelling,met daarin vijf aanvallend ingestelde spelers. Opvallend daarbij was dat Adriaanse koos voor Steven Berghuis en niet voor de in Ola John die de laatste wedstrijden een goede vorm etaleerde. Ondanks de aanvallende bedoelingen van FC Twente was het juist Benfica dat nadrukkelijk de aanval zocht. Wat dat betreft waren de cijfers van de eerste helft veelzeggend. Tegen de vijftien doelpogingen van de thuisploeg viel er voor FC Twente slechts één kans te noteren. Het was dan ook vooral aan de zijde van de thuisclub aan gebrek aan scherpte in de afwerking te wijten dat FC Twente halverwege het duel nog altijd hoop mocht koesteren.

Die Twentse hoop verdween vervolgens snel. Vrijwel direct na de hervatting wist Axel Witsel de score te openen uit een situatie waarin de Twentse achterhoede niet scherp oogde. Juist op het moment dat Adriaanse alsnog besloot om John te gaan brengen kwam Benfica op 2-0. Opvallend daarbij was dat de treffer voortkwam uit een corner, waarbij Luisão de bal bij de eerste paal vrijwel ongehinderd binnen mocht koppen. Toen zeven minuten later Witsel zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen, was het duel definitief beslist. In de slotfase kon Bryan Ruiz met een kopbal, op aangeven van Ola John, nog tegen scoren.  Op dat moment was al lang duidelijk dat Benfica een ruime maat te groot was voor FC Twente. Daar waar de Tukkers stiekem hoopten alsnog de Champions League binnen te glippen, resteert na de duidelijke nederlaag tegen Benfica alleen de Europa League.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief