Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Quincy Promes signeert vierjarige verbintenis bij Spartak Moskou

Geplaatst op 7 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

375x Promes 2ENSCHEDE – Quincy Promes heeft bij Spartak Moskou een vierjarige verbintenis gesigneerd. De offensief ingestelde Amsterdammer is door FC Twente voor ongeveer vijftien miljoen verkocht aan de nummer zes van de Russische Premjer Liga. De Tukkers willen op hun beurt de komst van Kamohelo Mokotjo zo spoedig mogelijk afronden.

Nadat Promes zijn debuut voor FC Twente had gemaakt en met het beloftenteam onder leiding van Patrick Kluivert kampioen was geworden, moest een uitleenbeurt aan Go Ahead Eagles de middenvelder annex aanvaller hem rijpen voor een plek bij de Enschedeërs. Dat plan slaagde. Promes nam de Deventenaren aan de hand en had met dertien doelpunten een belangrijk aandeel in de promotie naar de eredivisie.

Rechterflank
Eenmaal teruggekeerd bij Twente was de missie van Promes duidelijk: in de basis staan en minuten maken. Trainer Alfred Schreuder positioneerde de 22-jarige Amsterdammer op de rechterflank en daar deed hij het goed. Zo goed, dat Spartak Moskou hem wilde inlijven. Donderdag tekende Promes een vierjarig contract bij de club uit de Russische hoofdstad, dat naar verluidt ongeveer vijftien miljoen betaalt aan Twente.

Deal snel afronden
Die miljoenen gebruikt de landskampioen van 2010 om Kamohelo Mokotjo naar Enschede te halen. De middenvelder van PEC Zwolle verscheen donderdag niet op de training van de kersverse winnaar van de Johan Cruijff Schaal, want FC Twente wil de deal snel afronden. De club wil de 22-jarige Zuid-Afrikaan vrijdag presenteren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief