Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Rapporteurs TwenteSport blikken vooruit: titel naar Ajax of PSV

Geplaatst op 9 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

 veldmate raakt MokhtarHENGELO – Vlak voor de start van een nieuw seizoen eredivisie, blikt TwenteSport.com vooruit met enkele rapporteurs. Gerrit Megelink, oud-speler van onder andere Tubantia en Eilermark, verwacht dat Ajax voor het vijfde achtereenvolgende jaar de titel binnensleept, voor PSV. Daar sluit Alfred Nijhuis zich bij aan. Marc Kemna verwacht dat de Eindhovenaren de titel pakken. FC Twente krijgt een lastig seizoen en Heracles gaat finishen in het rechterrijtje.

Twentse clubs
‘In elke linie komt FC Twente creativiteit tekort. Dat gaat het elftal opbreken. Het vertrek van Dusan Tadic en Quincy Promes is een aderlating, maar het waarschijnlijk lange gemis van Felipe Gutierrez gaat het elftal ook merken’, daar zijn alle drie de rapporteurs het wel over eens. Megelink verwacht dat FC Twente gaat strijden om de plekken zes, zeven en acht. Kemna, oud-speler van Quick’20 schat de Tukkers rond plek vijf of zes in. Alfred Nijhuis verwacht ook een lastig seizoen, aangezien hij weinig dominantie en diepgang zag bij FC Twente in de voorbereiding

Over de prestaties van Heracles bestaan nog veel twijfels bij het trio rapporteurs. Logisch, aangezien de selectie bepaald niet lijkt op die van vorig seizoen.Gerrit Megelink ziet handhaving als uiterste prestatie, omdat Heracles ” te veel heeft ingekocht” en hij heeft zijn twijfels bij de aangetrokken routiniers. Kemna heeft meer vertrouwen in de aankopen, omdat de Almeloërs “ieder jaar wel wat leuke aankopen doen”, en schat Heracles in rond positie elf. Nijhuis, oud-speler van onder andere Borussia Dortmund, gokt Heracles ook rond plek tien of elf, “maar dan moeten de Almeloërs zich aanvallend gezien nog wel versterken. Ze hebben goals nodig.”

gerrit megelinkVoorspelling Gerrit Megelink
1. Ajax
2. PSV
3. Feyenoord.
FC Dordrecht degradeert.


Vijf op een rij in Amsterdam, of toch PSV?

Nijhuis en Megelink vinden de trainer en de stabiliteit het geheim achter Ajax en die ploeg pakt volgens hen voor de vijfde keer op rij de titel. Kemna denkt dat de Amsterdammers lang mee gaan doen, maar ziet PSV toch met de titel aan de haal gaan. ‘Adam Maher is een uitstekende speler en ik verwacht dat hij dit seizoen veel gaat laten zien. Ook Luuk de Jong kan een belangrijke rol gaan spelen in Eindhoven’. Megelink ziet PSV ten koste van Ajax naast de titel grijpen. ‘PSV heeft ook een leuk elftal, maar met een speler als Hiljemark (‘niveau Topklasse’) ga je de eredivisie niet winnen.’

Alfred Nijhuis-1

Voorspelling Alfred Nijhuis
1.Ajax
2. PSV
3. FC Twente
Excelsior degradeert.

Nummer 18
FC Dordrecht valt niet te onderschatten, zo vinden Nijhuis en Kemna. ‘Ik geef ze het voordeel van de twijfel en zie Excelsior laatste worden’, aldus Nijhuis. Ook Marc Kemna verwacht dat FC Dordrecht in ieder geval niet rechtstreeks degradeert. ‘Ik heb Dordrecht vorig seizoen een paar keer zien spelen. Toen vond ik de ploeg erg fris ogen. Als ze dat in de Eredivisie ook laten zien, dan is niets onmogelijk.’ De rapporteurs zijn het er over eens dat de drie promovendi dit seizoen de onderste drie plekken gaan bezetten.

De verrassing
‘AZ heeft veel kwaliteit in de selectie. Vorig seizoen speelde het elftal al leuk voetbal en dit seizoen hebben ze zich goed versterkt, met Guus Hupperts bijvoorbeeld, wat vorig seizoen een smaakmaker was’, vindt Marc Kemna. Gerrit Megelink heeft een hoge hoed op van Vitesse. ‘Peter Bosz heeft veel geleerd afgelopen seizoen. Bovendien spelen de Arnhemers geen Europees voetbal, wat zeker een voordeel kan zijn.’ En als we Alfred Nijhuis mogen geloven, dan kunnen PEC Zwolle, en ook AZ, hoge ogen gaan gooien dit seizoen.

mark kemnaVoorspelling Marc Kemna
1. PSV
2. Ajax
3. AZ
Excelsior degradeert.

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief