Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Drie speelsters FC Twente in selectie Oranje

Geplaatst op 12 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

Anouk Dekker 375xZEIST – Bondscoach Roger Reijners heeft een selectie van 23 speelsters geformeerd voor de oefeninterland tegen Brazilië, waaronder Anouk Dekker (foto), Siri Worm en Sari van Veenendaal van FC Twente. De wedstrijd van Nederland tegen de nummer zes op de wereldranglijst, wordt gespeeld op woensdag 20 augustus bij N.E.C. in Nijmegen. De aftrap is om 19.00 uur. In de selectie zitten twee speelsters die onlangs met Vrouwen onder 19 de Europese titel in de wacht sleepten. Aanvaller en topscorer van het Europees kampioenschap Vivianne Miedema en verdediger Dominique Janssen maken deel uit van de equipe van Reijners. Het team komt maandag 18 augustus bij elkaar voor een kort trainingskamp in Doorwerth.

De oefeninterland is onderdeel van de voorbereiding op de laatste twee groepsduels in de kwalificatiereeks voor het Wereldkampioenschap 2015 in Canada. De nummers één van de poules plaatsen zich rechtstreeks voor dit WK. De vier beste nummers twee strijden in oktober tijdens de play-offs voor een plek voor dit eindtoernooi. Nederland staat momenteel tweede in de poule.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (Telstar), Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Petra Hogewoning (Ajax), Anouk Hoogendijk (Ajax), Dominique Janssen (SGS Essen), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern München), Liza van der Most (Ajax), Marlous Pieëte (Ajax), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax), Siri Worm (FC Twente).

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief