Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Teleurstellend FC Twente pakt op de valreep een punt in Leeuwarden

Geplaatst op 9 augustus 2014 door   ·   1 Reactie

375x250 Youness Mokthar 2014-03-16 FC Twente - AZ (209) HoALEEUWARDEN –  FC Twente heeft zichzelf gered van een blamage door in de eerste competitiewedstrijd tegen SC Cambuur in de slotfase een punt veilig te stellen. Afgezien van het resultaat was het vertoonde niveau van de Tukkers misschien nog wel schrikbarender. Het elftal van Alfred Schreuder oogde negentig minuten lang inspiratieloos en deed op alle fronten onder aan de ploeg uit Leeuwarden. Door een van richting veranderd schot van Youness Mokhtar (foto) pakte FC Twente toch nog een puntje.

FC Twente opende het duel onmachtig en daar kwam tot aan het eindsignaal eigenlijk niet echt verandering in. Behoudens een schot op de paal van de op ‘10’ geposteerde Luc Castaignos, creëerde de formatie helemaal niets tot het rustsignaal. Ook verloren de Tukkers alle duels, wat resulteerde in een overwicht voor de gastheren, zeker in de eerste helft. Cambuur, dat overigens ook amper uitgespeelde kansen produceerde, kwam al snel op voorsprong door een puike vrije trap van Manchester City-huurling Albert Rusnák. Hoewel de bal in de hoek van doelman Nick Marsman werd geschoten, leek de bal onhoudbaar.

In het tweede bedrijf speelde FC Twente iets minder slecht dan in de eerste 45 minuten. Luc Castaignos, schoot na 58 minuten de eerste en eigenlijk ook laatste goed uitgespeelde aanval over. Hierna kregen de gasten enkel een handjevol halve kansjes. Door een van richting veranderd schot van de verder zwak spelende Youness Mokhtar kreeg Twente, waar iedereen onder zijn niveau acteerde, toch nog een punt, waarmee het niet mag klagen.

SC Cambuur – FC Twente 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 13. Albert Rusnák 1-0, 88. Youness Mokhtar 1-1.

Scheidsrechter: Janssen
Toeschouwers: 9.669

Opstellingen:
SC Cambuur:
Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Pereira; Bakker, El Makrini, Rusnák; Hemmen (78. Dijkstra), Meleg (61. Schepers), Ogbeche (90+2 Barto).

FC Twente: Marsman; Breukers, Lachman (81. Tapia), Martina, Koppers; Schilder (46. Mokotjo), Ebecilio, Castaignos; Mokhtar, Børven, Kusk (71. Ould-Chikh).

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Duo Castaignos en Borven, nog te min voor de 3e klasse. En die Breukers…Joop,Joop,Joop…KOOP !
Archief