Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Heracles Almelo – FC Dordrecht 1-1 (0-1) – Analyse door Paul Krabbe

Geplaatst op 13 december 2014 door   ·   Geen reacties

hoa- Weghorst-CF4A0665‘Heracles speelde ontzettend slecht tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Als je vroeg op achterstand komt tegen een nummer laatst, roep je het onheil over jezelf af, maar wat Heracles liet zien was wel heel pover.

De thuisploeg was ontzettend onnauwkeurig en slordig in de passing. Dordrecht leunde zoals verwacht behoorlijk achterover en liet Heracles het spel maken. Helemaal na de vroege openingstreffer. Daar had Heracles het moeilijk mee. Heracles haalt namelijk alleen maar punten als ze het spel zelf niet hoeven te maken.

Aangezien de Heraclieden het voetballend niet voor elkaar kregen om gevaar te creëren, werd de crosspass veelvuldig gehanteerd. Vooral na rust toen Denni Avdic was ingebracht, maar ook voor rust probeerden Mike te Wierik en Ramon Zomer het met de lange bal. Dit heeft slechts één schotkans opgeleverd voor Iliass Bel Hassani. Wout Weghorst en Avdic wonnen lang niet alle duels van de sterke Dordrecht-verdediging.

Wat mij ook opviel was de slechtgenomen corners van Heracles. Met Zomer, Avdic, Weghorst en Te Wierik heb je kopsterke jongens, maar als er dan van de zes hoekschoppen geen een op de goede hoogte komt en de ballen voor de eerste paal al worden weg gekopt, laat je ook kansen liggen.

Er was geen speler die aanspraak maakt op het predicaat Man of the Match. Iedereen speelde tussen de 5 en de 6.5. Dordrecht speelde tactisch wat sterker dan het normaal doet. Met het materiaal dat het tot de beschikking heeft, zal het tevreden zijn met elk punt, al had men in Dordrecht misschien meer gehoopt. Desalniettemin moeten we niet vergeten dat FC Dordrecht veruit de slechtste ploeg is in de eredivisie.’

Heracles Almelo – FC Dordrecht 1-1 (0-1)
Scoreverloop:
  3. Koolwijk 0-1, 73. Tannane 1-1.

Scheidsrechter: Kuipers
Geel:  Peersman (FC Dordrecht)
Toeschouwers: 8.420

Heracles Almelo: Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, Zomer, Fledderus (40. Aktaou), Pelupessy, Bel Hassani, Bruns ,Tannane, Weghorst, Linssen (46. Avdic).

FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Lima, Peersman, Van Deelen, Ojo, Van Haaren, Koolwijk, Van Overeem, Lieder (70. Meulens), Ten Voorde.

Foto: Wout Weghorst in actie tegen FC Dordrecht (Herman Oude Alink)

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Paul Krabbe

Oud-trainer van oa HSC'21, Sportclub Enschede, PEC Zwolle, Quick'20 en SVZW.

Reacties (0)
Archief