Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Derde overwinning op rij voor Heracles Almelo

Geplaatst op 7 december 2014 door   ·   2 Reacties

heracles juichtUTRECHT – Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht winnend afgesloten. De Almeloërs boekten een 2-4 zege. Door die overwinning, de derde op rij, neemt de ploeg nu de 15e plaats in en staat het voor het eerst op een plaats buiten de degradatie zone.

In de eerste helft was FC Utrecht gevaarlijker, maar was het Heracles dat een voorsprong na. Thomas Bruns scoorde, nadat een vrije trap van Bryan Linssen doorgekopt was door Jeroen Veldmate. Even later maakte Kristoffer Peterson gelijk. Hij kapte na een vlot lopende aanval Milano Koenders uit: 1-1. Utrecht kreeg vervolgens de kans op voorsprong te komen. Wout Weghorst maakte hands, maar Ayoub zag zijn penalty gestopt worden door doelman Dennis Telgenkamp van Heracles.

Heracles  nam in de tweede helft onverwacht opnieuw de leiding. Mark-Jan Fledderus schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied.  Opnieuw moest Utrecht in de achtervolging en ditmaal moest dat gebeuren zonder topscorer Boymans, die geblesseerd uitviel. De paal voorkwam de 2-2 bij een kopbal van Edouard Duplan, waarna Weghorst bij een counter de thuisclub de genadeklap uitdeelde. In de extra tijd kopte Gevero Markiet uit een voorzet van Ayoub nog raak namens Utrecht, maar  Ilias Bel Hassani schoot meteen daarop de vierde treffer van Heracles in het doel van Ruiter: 2-4.

Foto: Bel Hassani (midden) heeft gescoord. Thomas Bruns en Joey Pelupessy (rechts) juichen met hem mee.
(foto René Hummel)

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jan Pasman says:

    Mooi die overwinning op Utrecht. OOk John Stegeman verdiend credits. Hij bepaald te tacktiek en/of verandert deze afhankelijk van de wedstrijd. Ik heb al in een veel eerdere fase aangegeven da de aanstelling van Stegeman een goed zet is geweest.
    Volgend seizoen Kruzen er nog bij en dan gaat het nog beter. Wel Met Bruns tot overeenstemming gaan komen Jan S.

  2. Geurt says:

    Erg veel respect voor de opmars en het herwonnen vertrouwen. Heerlijk die strijdlust en het geloof in eigen kunnen ! Vergelijk dat eens met het schijterige gehang in Enschede. BESCHAMEND, Joop !!
Archief