Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

SC Heerenveen-Heracles 0-1 (0-0) – Analyse door Anne Roel van der Meer

Geplaatst op 1 december 2014 door   ·   Geen reacties

LINSSEN, Bryan 04‘Vooral vanuit Fries oogpunt was Heerenveen – Heracles geen beste wedstrijd. Heracles won verdiend, want het kreeg de betere en grotere kansen. Als de Almeloërs iets scherper waren geweest, hadden ze naar een grotere score uit kunnen lopen.

Heerenveen speelde in de tweede helft ontzettend opportunistisch. Naast Mark Uth en Thomas Dalgaard ging zelfs Kenny Otigba nog in de spits lopen. Dat leverde niets op voor de thuisploeg. Sterker nog, de gasten kregen ruimte om de tweede en misschien wel de derde treffer te maken. Ik heb de wedstrijd vooral vanuit het perspectief van Heerenveen bekeken, maar daar kon je duidelijk merken dat enkele belangrijke spelers zoals Joey van den Berg, Luciano Slagveer en Jordy Buijs werden gemist. De selectie van Heerenveen is enorm smal, op de reservebank zaten bijvoorbeeld helemaal geen middenvelders.

Heracles won dus volkomen terecht zaterdagavond. De selectie gaat het lastig krijgen dit seizoen, maar ik zie niet in waarom de ploeg zal degraderen. Ik vind het ook helemaal geen slecht team. Elftallen als FC Dordrecht en NAC Breda hebben geen betere selectie dan Heracles, dus de ploeg moet zich kunnen handhaven.’

SC Heerenveen – Heracles 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
47. Weghorst 0-1

Scheidsrechter: Sanders
Gele kaarten: Linssen, Te Wierik (Heracles), Marzo (Heerenveen).
Toeschouwers: 24000.

Amusementswaarde: 5
Man of the Match: Wout Weghorst
Sterren: Linssen (1 ster)

Heerenveen: Nordfeldt, Marzo (80. Van Amersfoort), Otigba, Van Aken (62. Dalgaard), Van Anholt, De Roon, Sinkgraven, Raitala, Thorsby (69. Schmidt),Uth, Larsson

Heracles: Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, J.Veldmate, Aktaou, Bel Hassani, Cziommer (46. Fledderus), Bruns (84. Pelupessy), Tannane, Weghorst (79. Avdic), Linssen.

Anne Roel van der Meer is journalist namens de Leeuwarder Courant,

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief