Woensdag 23 oktober 2024

Heracles heeft de smaak te pakken

Geplaatst op 29 november 2014 door   ·   Geen reacties

heracles feestHEERENVEEN – Heracles Almelo heeft de smaak te pakken. De formatie van trainer John Stegeman won voor de tweede keer op rij en heeft daardoor aansluiting gerealiseerd met ploegen als NAC, ADO en Go Ahead Eagles. In Heerenveen was Heracles met een 1-0 zege de verdiende winnaar. Wat daarbij nog een prettige bijzonderheid was voor de Almeloërs, was dat de verdediging voor het eerst sinds 26 wedstrijden potdicht zat.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Heracles. Al na één minuut voetballen was Jeroen Veldmate uit een vrije schop van Simon Cziommer dichtbij de openingstreffer. Ook Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani waren kansrijk, maar het bleef 0-0 en halverwege de eerste helft nam de thuisclub het initiatief over. De Roon schoot goed in, Dennis Telgenkamp redde, Bel Hassani had een penalty tegen kunnen krijgen toen hij Thorsby vloerde en Telgenkamp redde andermaal op een gevaarlijke inzet van Larsson. In de 32ste minuut was Brian Linssen namens Heracles met een prachtige fallrückzieher dicht bij een spectaculair doelpunt. Ook Oussama Tannane was kort voor de rust kansrijk, maar schoot te slap in.

Kort na de start van de tweede helft scoorde Wout Weghorst na een schitterende aanval. De spits uit Borne kon de bal tegen het net drukken na goede acties van Bel Hassani en Linssen. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd. Heerenveen schiep nauwelijks kansen tegen de stevig ingrijpende Almelose verdediging en voorin loerden de aanvallers op een beslissende break-out. Zo was Bryan Linssen dichtbij de 0-2 en hetzelfde gold voor invaller Denni Avdic. Ze scoorden niet. Maar na 94 minuten bleek de 0-1 voldoende te zijn voor de volle winst. Overigens mochten Linssen en Tannane blij zijn dat ze het eindsignaal haalden, want beide aanvallers solliciteerden naar een rode kaart na harde charges op een tegenstander.

SC Heerenveen-Heracles 0-1 (0-0)
47. Weghorst 0-1

Scheidsrechter: Sanders
Gele kaarten: Linssen, Te Wierik (Heracles), Marzo (Heerenveen).
Toeschouwers: 24000.

Heerenveen: Nordfeldt,Marzo (v.Amersfoort/80),Otigba,v.Aken (Dalgaard/62),v.Anholt,De Roon, Sinkgraven, Raitala, Thorsby (Schmidt/69),Uth, Larsson
Heracles: Telgenkamp,Koenders, Te Wierik,J.Veldmate, Aktaou, Bel Hassani, Cziommer (Fledderus/46), Bruns (Pelupessy/84), Tannane, Weghorst (Avdic/79), Linssen.