Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Heracles Almelo – SC Cambuur 0-1 (0-0) – Analyse door Erwin Looms

Geplaatst op 23 augustus 2014 door   ·   3 Reacties

‘Ik had beter wat anders kunnen gaan doen, dan de wedstrijd Heracles – SC Cambuur bezoeken. Het was in één woord dramatisch, vanLinssen
de eerste tot aan de laatste seconde. Heracles speelde compleet zonder zelfvertrouwen en heeft geen enkele kans gehad.

Ik had een leuke wedstrijd verwacht. Heracles had de eerste twee wedstrijden verloren en als een club als Cambuur dan op bezoek komt , verwacht je een leuke wedstrijd. Maar dat viel dus tegen. Heracles heeft in ieder geval niet aan klantenbinding gedaan voor het nieuwe stadion. Het probleem begint ook al achterin bij de Almeloërs. Dennis Telgenkamp maakte een uiterst onzekere indruk. Bart Schenkeveld en Mike Te Wierik deden het redelijk, maar Ramon Zomer, gehaald voor de ervaring en vooral linksback Fahd Aktaou speelden slecht. Dit was de eerste keer dat ik Aktaou zag spelen, maar het was bedroevend. Jan de Jonge had waarschijnlijk niks beters, maar anders had ik hem er na een half uur al afgehaald. Ik had het gevoel dat hij ook helemaal niet wist waar hij moest staan.

Geen enkele speler van Heracles scoorde boven een  “zes”. Bryan Linssen (foto), waarvan je wat meer verwacht omdat hij een begeerde speler is, was tegen Cambuur nog geen ton waard. De 0-1 was vervelend, want de gasten speelden ook niet groots en de overwinning was ook niet terecht. Maar het worden lastige weken voor Jan de Jonge. Hij moet een eenheid smeden van dit team en dat lijkt me geen makkelijke opgave. ‘

Heracles Almelo – SC Cambuur 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
 90+1. Hemmen 0-1.

Scheidsrechter: Van Sichem
Geel: Bijker, Andriuskevicius, El Makrini, Rusnak (SC Cambuur), Tannane, Aktaou, Fledderus (Heracles).
Rood: Tannane (67e min/2x geel)
Toeschouwers: 8.203

Amusementswaarde: 4
Man of the Match: –
Sterren: –

Opstellingen:

Heracles: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Pelupessy, Fledderus, Bel Hassani (46. Cziommer); Tannane, Avdic (80. Bruns), Linssen (87. Weghorst).

SC Cambuur: Nienhuis; Droste (52. Pereira), Reijnen, Brijker, Andriuskevicius; Bakker (77. Meleg), Rusnak, El Makrini; Van de Streek (63. Barto), Hemmen, Ogbeche.

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Erwin Looms

Oud-voetballer van oa Heracles, Eintracht Nordhorn, De Graafschap, HSC’21 en Excelsior’31. Met HSC’21 werd hij in 1999 algemeen landskampioen bij de amateurs. Is thans assistent-trainer bij de vv Hellendoorn.

Reacties (3)

 1. martin says:

  Heeft die Jan Smid volgend seisoen toch

  maar mooi voor elkaar,het mooiste

  stadion van de Jupeler leage.

 2. rene says:

  Martin, leer eerst Nederlands, voordat je een reactie geeft.

 3. Geurt says:

  Laaggeletterden zijn ook mensen. Ze houden van sport, net als een handvol hooggeletterden. Echt waar.
Archief