Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Heracles ontslaat trainer Jan de Jonge

Geplaatst op 31 augustus 2014 door   ·   4 Reacties

jandejongeALMELO – Heracles Almelo gaat niet door met Jan de Jonge. Na de 3-1 nederlaag zaterdagavond tegen Excelsior heeft de clubleiding zondag besloten de samenwerking met de oefenmeester per direct te beëindigen. Heracles behaalde dit seizoen nog geen enkel punt en bezet de laatste plaats in de Eredivisie.

‘De samenwerking tussen Heracles Almelo en trainer Jan de Jonge is met ingang van vandaag beëindigd’, is te lezen op de website van de club. ‘De clubleiding beraadt zich de komende dagen over de invulling van de positie van hoofdtrainer.’ De namen van Gert-Jan Verbeek, Mario Been en John van den Brom worden al genoemd in verschillende media.

De Jonge stond al langer onder druk in Almelo. Onder zijn leiding werd Heracles vorig jaar veertiende, maar erg overtuigend ging dat niet. Dit seizoen verloren de Heraclieden alle vier de wedstrijden en riep het publiek in de laatste thuiswedstrijd tegen Cambuur om zijn vertrek. Voorzitter Jan Smit liet zaterdag na de verloren wedstrijd tegen Excelsior al weten dat de clubleiding zondag in overleg ging om te kijken of de positie van De Jonge nog langer houdbaar was.

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Jeroen says:

  Wanneer kijken Jan Smit en zijn bestuursleden eens zelf in de spiegel? Als je over de centen gaat, de trainer niet laat bepalen welke spelers hij erbij wil hebben en de beste spelers maar blijft verkopen omdat je de “kasstroom” het belangrijkste blijft vinden ipv goede varvangers aantrekken, dan ben je als clubbestuur toch ook verantwoordelijk! Wie trekt uit dit gebeuren nu zijn conclusies? Ik ben bang niemand!

 2. Geurt says:

  Schandalig toneelstuk van hork Smid op Woudestein. Alsof Julius Caesar daar vanaf de eretribune minachtend op de veroordeelde De Jonge neerkeek en vervolgens ook nog doodleuk zijn gal gaan spugen voor de camera. Fijn personeelsbeleid. Chic hoor. Wat een proleet !!

 3. hans says:

  Lekker makkelijk Jeroen,die Zomer,fledderus,Sibum zijn toch allemaal ‘oude’ bekenden van de jonge,evenals al die prut van Heerenveen 2.
  Dus echt wel allemaal op voorspraak van die de jonge!!
  Alleen had men hem in de zomer,na een belabberd seizoen moeten wegsturen!

 4. Jeroen says:

  Lekker makkelijk om alles op het bordje van Jan de Jonge te gooien Hans. Het Heraclesbestuur heeft boter op hun hoofd.Zij bepalen het beleid, niet een passant Jan de Jonge. In dat beleid had moeten staan wat de voetbalvisie van de club is en wat ze van de trainer daarin verwachten. Verder heeft Heracles de scouting niet in orde, want met een goede scouting waren Zomer en Sibum noog bij Heracles gekomen. Maar is de scouting dan ook de varantwoordelijkheid van Jan de Jonge! Nee ook het Heraclesbestuur heeft in deze situatie wel degelijk schuld. Ook door haar zuinig beleid, er is dit seizoen nog voor geen enkele speler een transfersom betaald, zegt genoeg. Jan de Jonge had dit niet moeten pikken, maar ook deze trainer heeft een gezin om te onderhouden en kan niet zo maar de handdoek in de ring gooien. Nee het Heraclesbestuur heeft deze ellende mede op zichzelf afgeroepen.
Archief