Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Luisman wint op officieel toegewezen NK-parcours in Hellendoorn

Geplaatst op 30 november 2014 door   ·   Geen reacties

IHELLENDOORN – De Nederlandse kampioenschappen veldrijden worden in 2016 in Hellendoorn verreden. Dat is zondag duidelijk geworden bij een presentatie in die plaats, waar op hetzelfde moment ook een nationale veldrit als testwedstrijd werd verreden. De organisatie tekende er de contracten met de KNWU en tevens werd duidelijk dat Van Keulen Interieurbouw als hoofdsponsor op zal treden. Het NK zal worden verreden op 9 en 10 januari 2016. De organisatie is in handen van de Stichting Sportevenementen Hellendoorn-Nijverdal, wielerclub CC’75 en de GOW.

In aanloop naar het NK zal in november 2015 de mogelijkheid voor deelnemers bestaan om het parcours goed te verkennen. Dan wordt voor alle categorieën een nationale cross georganiseerd. Zo’n veldrit stond zondag ook al op het programma voor de amateurs, masters en jeugdcategorieën. Daarbij greep Jordy Luisman (Lemele) de zege bij de amateurs, voor zijn eigen ploeggenoot Jeroen Wessel (Lemelerveld). Leon Brouwer uit Rotterdam ging bij de masters 40+ met de overwinning aan de haal.

Foto: Sportfoto.nl – Joop van Nijen (links) van de Stichting Sportevenementen Hellendoorn-Nijverdijl en Joop van Keulen van Van Keulen Interieurbouw ondertekenen de contracten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief