Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Wielrenner Daan Schouten verkast naar de Achterhoek

Geplaatst op 27 november 2014 door   ·   Geen reacties

Daan Schouten Kanjers voor KanjersALMELO – Wielrenner Daan Schouten uit Almelo maakt een opmerkelijke overstap. De 19-jarige Tukker verlaat na twee seizoen het Craft-Sensa Cyclingteam, dat met name uit Twentse renners bestaat, en verkast naar de Achterhoek. Schouten komt in 2015 namelijk in actie namens het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, net als Craft-Sensa een clubploeg. De jonge Almeloër maakt met de overstap zijn nieuwe ploeg compleet. In totaal kent het team komend seizoen zestien renners. Daarbij onder meer ook Enschedeër Mark Olieman.

Een tweede plaats in de Nacht van Hengelo was dit jaar het belangrijkste wapenfeit van Schouten. In die wedstrijd wist uitgerekend zijn nieuwe ploeggenoot Gijs Verdick (Laren, Gld.) hem als enige voor te blijven. ‘Er is een aantal keer contact geweest met continentale formaties, maar helaas is dat niets geworden’, vertelt Schouten op de site van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam.

Uitdaging
Hoewel een stap hogerop met het uitblijven van een contract bij een continental team dus niet aan de orde was, verkast Schouten nu dus wel naar een andere ploeg. ‘Ik was op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam rijdt een mooi programma en bestaat uit een enthousiaste groep renners. In die nieuwe omgeving verwacht ik me verder te ontwikkelen. Hopelijk kan ik dan uiteindelijk alsnog de stap naar boven maken.’

Foto: Kanjers voor Kanjers Cyclingteam

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief