Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Nationale mtb-titel voor Annefleur Kalvenhaar

Geplaatst op 17 juli 2011 door   ·   Geen reacties

NOORBEEK – Bij de Nederlandse kampioenschappen mountainbike veroverde Annefleur Kalvenhaar  de nationale titel bij de meisjes junioren. De 17-jarige Wierdense was in het Limburgse Noorbeek verreweg de beste van het veld. De start was bergop.  Kalvenhaar had kopstart en ging als eerste het veld in. Britt van den Bogert uit Middelaar kon haar nog een tijdje volgen, maar bij een klimmetje was Kalvenhaar ook deze concurrente kwijt en kon ze alleen op jacht gaan naar de gouden plak. ‘Ik liep steeds verder uit. Vooral op de stukken gras die er tussen zaten, kon ik snelheid maken’, aldus de nieuwe kampioene van Nederland. Elk jaar werd ze een beetje beter. In 2010 was ze bij de nieuwelingen tweede en in 2009 op haar eerste NK werd ze vierde.
Annefleur Kalvenhaar is ook bekend als veldrijdster. Ze combineert beide disciplines, waarbij ze in de zomer af en toe ook op de weg rijdt. ‘Dat is goed voor het kweken van snelheid’, zegt ze. Voorlopig doet ze het wat rustiger aan. Nog één keer echter wil ze alles uit de kast halen. Eind augustus is in Steenwijkerwold de finale van de topcompetitie. Kalvenhaar heeft de gele trui en wil die uiteraard graag in bezit houden.

Van de Twentenaren werd Hielke Elferink uit Tubbergen tiende bij de vrouwen. Kim Vrielink uit Luttenberg werd zeventiende. Bij de amateurs werd Tom Hoekman uit Oldenzaal achtste. Tenslotte bij de jongens junioren kwam Jeffrey Kruidbos uit Borne als dertiende binnen en Rayner Hofhuis uit Albergen zestiende.

Foto: In het midden de kampioene van Nederland mountainbike bij de junioren Annefleur Kalvenhaar uit Wierden.   Naast haar Natasja Nieuwenhuizen (‘s-Gravenzande) met de zilveren medaille en Britt van den Bogert met de bronzen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief