Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Merle van Benthem komt ook op laatste dag EK niet verder dan halve finale

Geplaatst op 10 juli 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Merle van Benthem (foto) is ook op de twaalfde en laatste dag van het EK BMX in de halve finale uitgeschakeld. Gisteren overkwam de achttienjarige Hengelose hetzelfde. Ook Joyce Seesing, een andere Nederlandse kanshebster, kwam niet verder dan de halve finale. Van Benthem was de favoriet van de regio. Ze is echter nog maar kort hersteld van een blessure hersteld en is nog op zoek naar ritme. Ze zat niet in de put over  haar prestatie. ‘Ik heb een dubbel gevoel, maar de blijdschap overheerst’, zei ze na afloop. ‘In een thuiswedstrijd als hier in Haaksbergen hoop je de finale te halen. Maar het was niet zo dat ik met die verplichting in mijn hoofd op de fiets zat. Ik rij hier vooral voor mezelf, zat lekker op m’n fiets en voel me goed. Ik heb  nergens last meer van, dat is voor mij het belangrijkste.’

Dat de Hengelose niet kon uitblinken voor eigen publiek, vindt ze niet zo erg. “Natuurlijk was het leuk geweest om hier wat te kunnen laten zien. Maar dat zat er niet in’, zei ze nuchter. Op het EK BMX 2011, als evenement, blikte Van Benthem positief terug. ‘Het publiek werd hier vermaakt, ook buiten de races om, dat zijn we ook wel anders gewend. Het publiek was sowieso fantastisch.’  Op het WK over enkele weken hoopt de Twentse troef voor de Olympische Spelen in Londen op een finale plaats.
De Nederlandse mannen leverden een prima prestatie. Raymond van der Biezen, Twan van Gendt en Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde  zaten in de finale van de twaalfde ronde.

Meer foto’s van het zeer geslaagde EK BMX in Haaksbergen.

(Foto’s Herman Oude Alink)
http://www.sportfoto-regiotwente.nl/Fotoboek%202010.html

Merle van Benthem uit Hengelo

Elis Ligtlee uit Eerbeek, Europees kampioene bij de junioren

Joris Daudin verklaart zijn unieke serie

Nederlandse favorieten Raymond van der Biezen en Jelle van Gorcom

Raymond van der Biezen in actie

Raymond van der Biezen

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief