Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Ook klassement over vrouwencriteriums Markelo en Enter

Geplaatst op 29 juli 2014 door   ·   Geen reacties

ZMARKELO/ENTER – In navolging van de inmiddels al voor het derde jaar georganiseerde VIRO Criterium Cup Twente, hebben de wielerrondes van Markelo en Enter nu ook een overkoepelend klassement in het leven geroepen voor hun vrouwenwedstrijden. In beide Twentse dorpen is de koers voor elite vrouwen nieuw op het programma. Door een flinke extra premie voor de eerste drie rensters in het klassement in het leven te roepen, hoopt men meer wielrensters te interesseren om in Markelo en Enter aan de start te komen. In totaal is een prijzenpot van vijfhonderd euro beschikbaar voor de beste drie. Die prijs komt bovenop de wedstrijdpremies die de vrouwen in de wedstrijden zelf al kunnen verdienen.

Het nieuwe klassement lijkt nodig ook, want net als eerder in Rijssen en Hengelo houdt het aantal inschrijvingen niet over. Voor de op vrijdag 15 augustus georganiseerde Ronde van Markelo hebben tot nu toe slechts dertien vrouwen de moeite genomen om zich aan te melden. Een dag later wordt de Ronde van Enter verreden. Die koers kan tot nu toe slechts op elf wielrensters rekenen.

VIRO Criterium Cup Twente
Ook de VIRO Criterium Cup Twente wordt in 2014 weer georganiseerd en daarbij is de Ronde van Enter toegevoegd aan het klassement. Daarmee komt het totaal nu op vijf koersen. De wielerrondes van Oldenzaal (10 augustus), Markelo (15 augustus), Goor (23 augustus) en Borne (28 augustus) behoorden ook in het vorige seizoen al tot de Cup. Er is een prijzenpot voor de elite/beloften, de amateurs en de junioren.

Foto: Sporfoto.nl – Moniek Tenniglo uit Albergen is één van de wielrensters uit Twente die zich zal willen tonen in de wielerrondes van Markelo en Enter. Maandag werd ze nog vierde in de Kermisronde van Duizel.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief