Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Rabo team dominant op NK wielrennen in Ootmarsum

Geplaatst op 28 juni 2014 door   ·   Geen reacties

Iris Slappendel NK OotmarsumOOTMARSUM – Met de eerste vier vrouwen in de uitslag en ook nog de zesde, heeft het Rabo Liv team zich zaterdag dominant getoond op het Nederlands kampioenschap wielrennen in Ootmarsum. Het was echter niet kopvrouw Marianne Vos die de zege voor zich op wist te eisen, maar Iris Slappendel. De 29-jarige renster uit Oudekerk aan de IJssel passeerde, na een lange achtervolging, net voor de finishstreep op de Kuiperberg haar eigen ploeggenote Lucinda Brand. Zij was de uittredend kampioene. Marianne Vos wist de sprint van de achtervolgende groep te winnen en werd derde.

De oud-Almelose Kirsten Wild kwam niet meer aan sprinten toe. Zij kwam in de finale van de wedstrijd ten val en kon daardoor niet meer meedoen om de derde plaats. Opvallend waren wel de prestaties van de Twentse rensters Moniek Tenniglo (Albergen) en Mariël Borgerink (Oldenzaal). De laatste reed ruim een omloop lang solo in de aanval, maar kon niet op tegen de grote ploegen. Tenniglo zat vervolgens een tijd lang als enige niet professionele wielrensters mee in een omvangrijke kopgroep. Daarmee toonden Tenniglo en Borgerink zich beiden nadrukkelijk, in tegenstelling tot de andere clubrensters in het peloton.

Kerkhof beste belofte
Waar bij de vrouwen Rabobank domineerde, gebeurde dat bij de beloften eerder op de dag niet. Daar ging de oranje-witte formatie met liefst achttien renners van start, maar uiteindelijk stond alleen Piotr Havik op het podium. Hij werd derde achter Tim Kerkhof. In een sprint met zes mannen, die ontsierd werd door een valpartij, toonde Kerkhof zich sneller dan Dennis Bakker. Steven Lammertink uit Enter reed lange tijd voorin de wedstrijd. Hij mistte uiteindelijk echter de kopgroep en finishte als elfde.

Foto: Sportfoto.nl – Iris Slappendel pakt de zege voor ploeggenote Lucinda Brand.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief