Dinsdag 7 mei 2024

Ajax-trainer De Boer: ‘Ons veldspel was veel en veel beter’

Geplaatst op 19 oktober 2013 door   ·   Geen reacties

0ZON4271 tadic van rijn foto henri van zonENSCHEDE – De schrale topper tussen FC Twente en Ajax bleef onbeslist, 1-1. FC Twente had in de eerste helft vier grote kansen op goals, Ajax nul. Na de rust creëerde de thuisclub geen kansen meer en Ajax drie. De Amsterdammers hadden veelvuldig balbezit, maar ze combineerden meestal te traag om de matig spelende thuisclub te verrassen. FC Twente had de drie punten thuis kunnen houden, als Luc Castaignos voor de rust een paar goede kansen had verzilverd, maar de spits speelde tot twee keer toe de bal te ver voor zich uit. Door beoordelingsfouten in de verdediging werd het nog gelijk.

Ajax mocht zich daarmee gelukkig prijzen, maar trainer Frank de Boer, die Daley Blind als verdedigende middenvelder liet spelen, dacht daar na afloop anders over. ‘Ons veldspel was veel en veel beter’, zei hij. ‘Toch ben ik tevreden over de wijze waarop we de koploper van de eredivisie terug gedrongen hebben. We hebben hier twee punten verloren. Toen we na zo’n twintig minuten beter stonden, kregen zij geen kans meer en hebben we ze kapot gespeeld.’

Michel Jansen vond dat FC Twente in de eerste helft het spel controleerde, maar dat Ajax dat na de rust deed. ‘Toen hadden we geen grip meer op het spel, hadden we moeite met hun rechterkant, maar waren er toch nog wel wat momenten om de wedstrijd in het slot te schieten. Dat deden we niet en daarom vind ik 1-1 een terechte uitslag.’