Zondag 21 juli 2024
Twentesport

FC Twente-ADO Den Haag 2-0 (0-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 1 december 2012 door   ·   Geen reacties

‘Ik zag vandaag lichtpuntjes bij FC Twente. Het ging hier en daar nog wat stroef, met name qua scoren, maar je zag dat de ploeg er samen iets van wilde maken.

Twente opende de wedstrijd sterk door veel druk uit te oefenen op de verdediging. Al na een kwartier hadden de Enschedeërs al twee of drie keer moeten scoren. Dit deed de ploeg niet waardoor het zichzelf moeilijker maakte dan nodig was. Het scoren ging de thuisclub nog niet goed af in de eerste helft, maar Twente had wel zo’n zeventig procent balbezit en gaf achterin niets weg.

Iets dat ik in tijden niet meer heb gezien bij FC Twente was inzet bij het hele team. De intentie om te voetballen was aanwezig bij elke speler en dat zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd. Deze intentie zette zich ook vaak om in goed voetbal. Er werd vier of vijf keer gecombineerd, maar dan ontbrak de juiste eindpass vaak.

In de tweede helft bracht een combinatie van inzet en geluk de Tukkers uiteindelijk toch twee doelpunten. Na de rode kaart en de 1-0 was de wedstrijd eigenlijk al een beetje gespeeld. Achteraf gezien verdiende Twente ook om te winnen. ADO bracht weinig en Twente speelde beter dan in de afgelopen paar wedstrijden. Ballen werden na balverlies snel terugveroverd en spelers waren bereid voor elkaar te vechten.

Misschien is dit het begin van een nieuwe fase bij Twente. Vandaag speelde een aantal spelers erg sterk. Ik denk dat als de slordigheden bij de rest van het team er ook uit gaan, Twente nog een leuk seizoen te wachten staat. Met name Leroy Fer en Dusan Tadic speelden vandaag erg sterk. Tadic maakte het verschil door zijn doelpunt en de dreiging waarvoor hij zorgt. Fer is nog niet helemaal in topvorm, maar ik geniet nu al van deze speler. Hij zorgt ervoor dat er meer beweging is bij zijn ploeg. Een dynamische speler die beleving in het spel brengt.

Hopelijk is dit een opsteker voor Twente en zet de ploeg deze manier van voetballen voort. Met de terugkomst van Nacer Chadli op de agenda verwacht ik dat FC Twente een betere periode tegemoet gaat.

FC Twente-ADO Den Haag 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 55. Tadic 1-0, 83. Boelykin 2-0.

Toeschouwers: 29.300
Geel: Rosales, Janssen (FC Twente). Poepon (ADO Den Haag).
Rood: Chery (ADO Den Haag).

Amusementswaarde: 7.
Sterren: Tadic, Fer (1x).
Man of the match: Fer.

Opstelling FC Twente: Rosales, Douglas, Bengtsson (67. Castaignos). Schilder, Janssen (79. Wisgerhof), Brama, Fer, Tadic, Boelykin (83. Hölscher), Gyasi.

Opstelling ADO Den Haag: Coutinho, Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Jansen (63. Supusepa), Holla, Toornstra, Chery, Poepon (84. Vincento), Van Duinen (51. Malone).

Delen is sportief

Reacties (0)

Comments are closed.

Archief