Vrouwen FC Twente verslaan ook Telstar

Geplaatst op 11 december 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het vrouwenteam van FC Twente heeft op eigen veld een overwinning geboekt op de vrouwen van Telstar. De wedstrijd, die een laag niveau kende, leek op 0-0 af te gaan. Vijf minuten voor tijd bezorgde Ellen Jansen (foto), met een verkeerd geraakte bal, de Tukkers alsnog de overwinning.

Vooraf was duidelijk dat FC Twente, dat zich al zeker wist van een vervolg in het kamploensgedeelte van de BeNeLiga na de winterstop, het duel zou gebruiken om een aantal speelsters rust te geven. De Tukkers begonnen daardoor zonder enkele internationals, maar met speelsters uit het tweede. Voor tegenstander Telstar waren de belangen veel groter, de club uit Velsen stond voor aanvang vijfde en is in een felle strijd verwikkeld met Ajax om het laatste Nederlandse ticket voor de finaleronde.

De vijftig bezoekers, die de kou trotseerden, zagen vervolgens een duel tussen een ploeg die eigenlijk niet wilde; Telstar en een ploeg die eigenlijk niet kon; FC Twente. De bezoekers drongen de thuisploeg nadrukkelijk het spel op, in een poging in elk geval een punt veilig te stellen en via de counter mogelijk nog meer te bereiken. FC Twente slaagde er nauwelijks in tot goede aanvallen te komen, maar gaf ook niets weg, waardoor de wedstrijd verzandde in een foutenfestival, zonder echte kansen.

Die impasse werd vijf minuten voor tijd doorbroken door Ellen Jansen. De Twentse spits probeerde een voorzet te geven, maar, zoals ze zelf na afloop verklaarde, raakte de bal volledig verkeerd, waardoor deze met een prachtige boog over de doelvrouw van Telstar heen zeilde en een doelpunt opleverde. Dat doelpunt vormde het spaarzame hoogtepunt van een teleurstellende wedstrijd, maar leverde FC Twente wel drie punten op. De Tukkers blijven daardoor ongeslagen de Eredivisie aanvoeren, terwijl Telstar de verliezer lijkt te gaan worden in de strijd met Ajax.

FC Twente – Telstar 1-0 (0-0)
85. 1-0 Ellen Jansen
FC Twente: Van Veenendaal, Roetgering, Wigger, Goodson, Worm, Heuver, Spitse, Hulshof (72. Renfurm), Bosveld (55.Berends), Dekker, Jansen.