Donderdag 28 maart 2024

Heracles toont ondanks nederlaag tekenen van herstel

Geplaatst op 25 januari 2020 door   ·   3 Reacties

ALMELO – Na een aantal wedstrijden waarin de ploeg door het ijs zakte is Heracles Almelo vanavond opgestaan. Er werd weer als vanouds gecombineerd, er ontstonden kansen en er werd gescoord. Niettemin werd wel van het bezoekende Feijenoord verloren, want drie splijtende aanvallen van de Rotterdammers na rust bogen de 1-0 voorsprong van Heracles binnen het kwartier om in een 1-3 achterstand. Die werd nog wel weer verkleind tot 2-3, maar verder kwam de ploeg van trainer Frank Wormuth niet.

Het spel van Heracles tegen Feijenoord was hoopgevend voor de komende tijd, eerst uit naar Willem II en daarna thuis tegen Fortuna Sittard. Vooral de pot tegen de Limburgers is volgens Wormuth essentieel, want kan naar zijn idee het verschil tussen het linker en het rechter rijtje.

Een persoonlijk succesje was er voor Maximilian Rossmann die beide Almelose doelpunten voor zijn rekening nam, de eerst en de laatste van de wedstrijd. En ze waren wonderschoon, zeker de tweede, een soort van volley. Vorig seizoen speelde hij veel, dit seizoen niet omdat het team zonder hem met goed voetbal een mooie serie neerzette.

Tussen de beide doelpunten van Rossmann maakte Feijenoord er dus drie, alle drie binnen het eerste kwartiertje na rust. Verantwoordelijk daarvoor waren in volgorde van opkomst Jens Toornstra (zij het na ‘diffuus hands’ van Nicolai Jørgensen inde opbouw), Luis Sinisterra en Eric Botteghin. Daarna wilde de ploeg van de kleine generaal Dick Advocaat (die het dan toch maar weer fikst, zijn zoveelste afscheidsklus) vooral consolideren, maar dat was bijna nog mislukt toen Heracles na de aansluitingstreffer fel joeg op de gelijkmaker. Het had trouwens ook zomaar 2-4 kunnen worden omdat het slotoffensief van Heracles natuurlijk zeeën van ruimte bood in de omschakeling. Het bleef echter bij 2-3.