Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Boze Wieke Dijkstra bedankt voor nationale hockeyselectie

Geplaatst op 24 november 2011 door   ·   1 Reactie

LAREN – Ze goeide op in Enschede, werd hockeyster bij PW en EHV en zette haar loopbaan in het westen des lands voort. Via SCHC belandde ze in 2003 in het Nederlands elftal en intussen speelde Wieke Dijkstra (27) 123 interlands. Vijf keer kreeg ze met Oranje een gouden medaille omgehangen: twee keer de Champions Trophy, één Europese, één wereldtitel en in 2008 ook de Olympische titel in Peking. Daarnaast won ze nog een handvol zilver en brons op genoemde kampioenschappen. Maar het lijkt erop dat haar loopbaan bij Oranje abrupt ten einde is gekomen. Afgelopen zomer werd zo door bondscoach Max Caldas genegeerd voor het EK en deze week werd bekend dat Dijkstra ook door Caldas is gepasseerd voor een trainingskamp in Alicante dat als eerste voorbereiding geldt voor de Spelen in 2012 in Londen. Ze bedankt vervolgens voor Oranje en beschouwt haar loopbaan in de nationale ploeg als beëindigd. ‘Respectloos en ziekmakend,’ noemde de boze Dijkstra het beleid van de bondscoach. ‘Hij ontneemt me mijn identiteit als hockey international. Ik heb het daar erg zwaar mee gehad. Het is me rauw op het dak gevallen. Nazorg is er vanaf deze zomer tot nu nauwelijsk geweest, terwijl ik altijd hard gewerkt heb voor mijn plaats. Ook van het begeleidingsteam heb ik niets gehoord. Ik heb wel vier keer met de bondscoach gesproken. Hij vindt mij verdedigend niet sterk genoeg. Dat is zijn goed recht. Hij heeft het echter niet één op één verteld maar in de groep. Hij maakte er een nummertje van en dat doe je niet met een ervaren international. Ik heb gisteren met hem gesproken en heb vandaag besloten te bedanken, zodat ik me alleen kan richten op dingen waar ik wel invloed op heb; op mij  werk en op mijn spel bij Laren.’
Dijkstra had gisteren op een positievere uitkomst gerekend in het gesprek. Dat bleek anders te lopen. ‘Ik wil nu de fysieke en psychische gevolgen die deze situatie voor mij heeft, niet langer ervaren. De onzekerheid waarin ik ben beland, terwijl ik vorig jaar nog een basisplaats had, wil ik niet langer voelen.Vandaar,’ aldus de oud-Enschedese die sinds 2003 bij de topclub Laren speelt.
Max Caldas bleef rustig onder de kritiek van Wieke Dijkstra (foto). ‘Ik respecteer haar mening. Ik heb vier keer met haar gesproken. Ze moest beter verdedigen en vooral zonder bal beter spelen, want dat is een zwak punt van haar. Dat is niet voldoende verbeterd. Daarom zit ze er niet bij. Ik heb verder niks tegen haar,’ aldus de Argentijn die weliswaar de deur van Oranje nog op een kier laat staan.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Marco says:

    Topsport meid; niet zo janken.
Archief