Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Hockeyers EHV delen tweede plaats na dikke zege in Arnhem

Geplaatst op 7 november 2011 door   ·   Geen reacties

ARNHEM – Voor de hockeyers van EHV was het op een derde deel van de competitie een redelijk cruciale zondag. Zelf moest de nummer drie van de tweede klasse naar Velp voor de op papier lastige uitwedstrijd bij Arnhem, terwijl de nummers één en twee elkaar zouden treffen in de wedstrijd Wageningen-Ede.

Arnhem had thuis van de bovenste twee ploegen slechts met één goal verschil verloren, dus had trainer-coach John Haenen zijn mannen voorbereid op een stevige confrontatie. EHV moest vanwege blessures, studieperikelen en familie-omstandigheden liefst vier spelers missen, maar de ploeg zette zich geconcentreerd aan de wedstrijd en speelde in het eerste kwartier het beste hockey van dit seizoen tot nu toe, met het gewenste resultaat in de vorm van een vroege voorsprong. Topscorer Tim Horstink benutte de eerste strafcorner en aanvoerder Tim Lunter trof doel met een kiezelhard schot vanaf de cirkelrand. Daarna verviel EHV weer een periode in de oude fout door slordig te gaan spelen en de tegenstander onnodig veel ruimte te geven. Na zo’n twintig minuten pakten de Enschedeërs het goede niveau weer op en Joris Opbroek bepaalde met een slimme tip-in op een lage sleeppush van Tim Horstink de ruststand op 0-3. Deze score was een volstrekt verkeerde weergave van de werkelijke krachtsverhoudingen, want de mooiste kansen waren niet aan EHV besteed, terwijl ook de paal nog twee keer in de weg stond. Haenen: “Ik heb de spelers in de rust gecomplimenteerd met de kwaliteit van het vertoonde spel, want dat was echt goed, maar we kunnen er niet genoeg op hameren dat het kwartje met één tegengoal zo weer de verkeerde kant op kan vallen en dan maak je het jezelf echt lastig met zoveel fanatiek publiek langs de kant.”
Na rust hetzelfde beeld: een oppermachtig EHV dat met voortreffelijke combinaties weliswaar veel kansen creëerde, maar veel te weinig goals maakte waar een historische monsterscore zonder meer tot de mogelijkheden had behoord. Nu bleef het bij doelpunten van Diederick Brinkman en Tim Lunter, die na een fraaie actie van Eelke ter Avest de 0-5 liet aantekenen. Arnhem kwam nog wel een paar keer in de vijandelijke cirkel, maar de paar kansen die het kreeg werden bekwaam onschadelijk gemaakt door keeper Ties Gaveel, die vier dagen voor het begin van dit seizoen de plaats moest overnemen van de naar Eindhoven vertrokken Xander Stroink. Na afloop werd bekend dat Ede met 1-4 had gewonnen bij Wageningen, waardoor EHV zich terugvindt op een (gedeelde) tweede plaats die recht geeft op promotie naar de eerste klasse.

Manager Peter Bonder: “We liggen op schema, meer valt er in deze fase van de competitie niet van te zeggen. Ik denk dat Ede de sterkste ploeg is, anders win je niet met zulke cijfers van de nummer twee, en dat het om de tweede plaats tussen Wageningen en ons zal gaan. Qua doelsaldo hebben we vandaag het verschil teruggebracht tot twee in ons nadeel. We krijgen ze allebei nog thuis en we hebben tegen alle twee wat goed te maken, maar voorlopig spelen we voor de winterstop nog drie wedstrijden in Enschede: eerst volgende week zondag thuis tegen Daring, dan een week later de derby bij PW en op 27 november krijgen we Barneveld op bezoek. Als we de komende drie weken gewoon honderd procent ons stinkende best doen en keihard scherp blijven, en tijdens de winterstop allemaal heel blijven, dan kunnen we op 11 maart van het volgende jaar thuis tegen Wageningen goede zaken doen.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief