Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Dusty’s Hockey Trophy voor Zwolle en Ring Pass

Geplaatst op 5 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De derde aflevering van het toernooi om de Dusty’s Hockey Trophy op de velden van EHV is opnieuw een groot succes geworden. De twaalf deelnemende B1-teams uit heel Nederland waren onder de indruk van de entourage (elke ploeg had onderdak in een US Navy-tent) en de kwaliteit van de organisatie. De toernooicommissie stond onder leiding van Monique en Dennis van der Tuin, de ouders van Dusty die in september 2007 aan kanker overleed en naar wie dit evenement vernoemd is. Zijn zus Jody was ook actief betrokken bij het toernooi en verzorgde onder andere het programmaboekje.

Bij de meisjes stonden EHV en Zwolle in de finale. De thuisploeg had een sterk overwicht en schiep veel kansen, maar liet zich verrassen door twee knap uitgevoerde counters, eindstand 1-2. Fletiomare uit Vleuten werd derde ten koste van Leeuwarden.

Bij de jongens hielden Ring Pass (Delft) en Hurley (Amstelveen) de spanning er lang in. Toen het in de finale na een verlenging nog steeds gelijk stond (2-2) moesten shoot outs de beslissing brengen. Na een spectaculaire serie één-tegen-één duels tussen aanvallers en keepers werd Ring Pass de winnaar. Tilburg eindigde als derde, vóór SCHC (Bilthoven), Twente (Hengelo), Xenios (Amsterdam), EHV en Quick Stick (Heerenveen).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief