Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Gerben Morsink domineert bij vijfjarige paarden

Geplaatst op 22 juni 2011 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Gerben Morsink (foto) domineerde woensdag op de openingsdag van het CSI Twente de als altijd vol bezette rubriek voor vijfjarige springpaarden. De ruiter uit Beuningen boekte een dubbele zege. Met Chaqui Z (v. Chacco Blue x Quinar Z) werd hij eerste in een tijd van 35,13 seconde en met Callisto Z (Carthino x Le Mexico) tweede in 35,28 seconde. De derde plaats op het Erve Maathuis was voor Lisa Broekert uit De Wijk met Hibra’s Brigitte B (35,31).

Henri Stegeman won met Chaperon (v. Quaprice Z x Goodtimes) het druk bevolkte springen voor vierjarige paarden. De ruiter uit Daarle kreeg van de jury 25,10 punt voor zijn optreden met het door de Noordhuis uit Wijster gefokte paard, in eigendom van Rikkert uit Enter. Bas van der Aa mocht zich met Celtic (v. Montender x Indoctro) van fokker/eigenaar Henk Luijerink uit Tubbergen als tweede opstellen bij de prijsuitreiking (24,91). De derde plaats was voor Chester DKS (v. Namelus R x Lux Z), gereden door Rodrigo Morgado en eigendom van fokker De Klein (24,90).

In de wedstrijd voor de Vion Cup toonde de bruine merrie Beau (v. Samba Hit II x Rohdiamant) zich woensdag tijdens het CSI Twente van haar mooiste kant bij de vijfjarige dressuurpaarden. Met amazone Natasja Bernoski was ze oppermachtig en goed voor 83 punten. Bart Veeze eindigde met de donkerbruine hengst Bacchelor (v. Dutch Dormello DDH x Mendel) als tweede (76) en Iris Groeneveld mocht met de zwarte ruin Meyboom’s Boogie Woogie de derde prijs afhalen (71,5).

Bij de vierjarige paarden was de donkerbruine ruin (v. Sandreo x Negro keur) Collector’s Item onder het zadel bij Anouck Nuyen de sterkste. Het duo werd gewaardeerd met 72,5 punt. Bart Veeze werd ook in deze klasse tweede, dit keer met de donkerbruine hengst Chiroco (v. Sandreo x Don Bedo). Met 69 punten bleef hij nummer drie Kim Ferwerda met de bruine ruin Carrera (v. Florencio x Cabochon keur) een half puntje voor

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief