Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Patrick Lemmen troeft Robert Vos af

Geplaatst op 23 juni 2011 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Robert Vos was donderdag dicht bij de zege in de eerste kwalificatiewestrijd voor de ‘kleine’ Grote Prijs van het CSI Twente. De Wierdenaar stuurde als een van de regionale favorieten zijn achtjarige bruine KWPN-hengst VDL Dogan (v. Chin Chin x Darco) in de barrage net niet snel genoeg over de hindernissen om Patrick Lemmen met Chinzana van de Helle te kunnen voorblijven. Lemmen besliste het duel in 39,37 seconde in zijn voordeel, Vos had 39,75 seconde nodig.

Het tweetal bleef Doron Kuipers met Championesse Song en good-old Albert Voorn met Tobalio voor. Achter de Turk Derin Demirsoy met Vancouver bezette Frank Schuttert de zesde plek met Winchester.

Als Dennis van den Brink op concours gaat, moet het al raar lopen als hij geen rubriek wint. De zeventienjarige ruiter uit Nijkerkerveen deed het donderdag tijdens het CSI Twente maar meteen twee keer. Van den Brink snelde met de zevenjarige donkere merrie Ultra (v. Casall x Corofino) onnavolgbaar over de hindernissen tijdens het twee fasenparcours van de Youngster Tour. Later op de dag won hij ook de rubriek over 1,35 meter tegen de klok van het CSI2.

Met een tijd van 30,68 seconde over de tweede fase bleef de concurrentie in de openingsrubriek kansloos achter. Lindy Stuivenberg was de beste van de achtervolgers. Met Zihowin had ze 31,36 seconde nodig. Patrick Lemmen eindigde met For Ever als derde, voor Tom Brinkman met Amadeus en Frank Schuttert met Arc de Triomphe.

Van den Brink hield in de wedstrijd tegen de klok met Royal Queen met zijn tijd van 55,35 seconde een voordelige marge van 0,24 seconde over ten opzichte van Jessica Timgren met Uloubet de Pomme (55,59). Louise Whitaker verzekerde zich van de derde plek met Blush III.

Joep Raijmakers pakte de eerste overwinning in de zandarena. Met Van Schijndel’s Wamberto was de Brabander de snelste op het parcours over 1,30 meter tegen de klok. In 59,57 seconde bleef hij als enige onder de minuut en was hij baas over 65 tegenstanders, van wie Kirsten Rikkert (foto) uit Enter met Usshy het dichtst bij hem in de buurt bleef (60,10). Sjaak Sleiderink eiste met Zidane de derde plaats op (60,43).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief