Zondag 21 juli 2024
Twentesport

John Whitaker wint in Geesteren Grote Prijs van Twente

Geplaatst op 26 juni 2011 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – De Grote Prijs van Twente is zondag gewonnen door de Engelsman John Whitaker. De levende Britse paardensportlegende was op het Erve Maathuis met zijn

bruine hengst Argento tien tegenstanders te snel af in de spetterende barrage. Nathalie van der Mei werd op 2,21 seconde van Whitaker tweede met Ultimo. De derde plaats was voor de Oostenrijkse Julia Kayser met Sterrehof’s Valdato. Alle overige deelnemers aan de barrage maakten minimaal een fout.

John Whitaker won in de wereld ongeveer alle concoursen van enige naam. Hij komt al een jaar of 25 in Geesteren, maar een overwinning in de hoofdrubriek zat er voor hem nog niet in. Dat verzuim maakte hij zondag goed met Argento, die zilver in goud veranderde. “Ik kom hier heel graag. Het is een prachtig evenement met een geweldig mooi terrein en heel plezierige mensen. In Geesteren heb ik vrienden. Misschien heb ik me in het verleden wel te veel te goed gedaan aan de feesten hier”, grinnikt de 56-jarige Engelsman. “Mijn vrouw heeft me de boodschap meegegeven dat ik dit keer vooral met
sport bezig moest zijn.”

Nathalie van der Mei belandde op de positie, die doorgaans het minst aantrekkelijk wordt gevonden. Maar ze was erg in haar nopjes met haar tweede plek op Ultimo, de tienjarige Heartbreaker-zoon (x Indoctro). “Ik wist dat ik niet snel genoeg was geweest toen ik uit de barrage kwam. Maar ik ben hier hartstikke blij mee. Een paar weken geleden kwam ik
nog ongelukkig ten val in de barrage van Outdoor Gelderland. Dit is een mooie revanche. Met Ultimo doe ik weer mooi mee. We zien wel hoe ver we komen.”
Ook de Oostenrijkse Julia Kayser, de partner van de Nederlandse topper Marc Houtzager, was meer dan tevreden. “Vooraf had ik niet durven dromen dat ik hier derde zou worden. Ik moest als eerste de barrage in en er kwamen er nog een heleboel van wie ik verwachtte dat ze sneller zouden zijn dan ik.”
Als ze dat al lukte, deden ze dat met uitzondering van Whitaker en Van der Mei niet zonder fouten. De overigen tikten één balk uit de lepels, behalve Leon Thijssen die met Tyson twee keer missprong. De meesten strandden op de laatste hindernis, die kennelijk lastig aan te rijden was. Albert Zoer haalde met Sam de vierde prijs op, Jos Lansink met een majestueus springende Cavalor Valentina van ’t Heike de vijfde. Gerco Schröder bleef met Eurocommerce New Orleans Wout Jan van der Schans met Eurocommerce Seoul net voor. Jur Vrieling werd tiende met VDL Bubalu.

‘Kleine’ Grote Prijs voor Frank Schuttert
Frank Schuttert bewees ook op het Erve Maathuis op dit moment in grootse vorm te verkeren. Met Winchester was hij zondagmorgen in de barrage van de ‘kleine’ Grote Prijs van Twente met zijn tijd van 33,25 seconde zelfs Dennis van den Brink met Royal Dream te snel af. Het verschil tussen de twee prijzenjagers was aan de finish precies 0,17 seconde in het voordeel van de Ommenaar, die recent in onder meer Wierden en Hagen ook al imponeerde. Annelies Vorsselmans reed Eurocommerce Philadelphia in 35,46 seconde naar de derde plaats.

Foto: John Whitaker concentreert zich tijdens de finalerit.

Nog enkele foto’s van  Sportfoto Regio-Twente.nl

Jos Lansink concentreert zich op de volgende hindernis

Jeroen Dubbeldam met Simon

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief