Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Rapporteur Edwin Nieland: ´Er zit zeker perspectief in dit Quick’20´

Geplaatst op 5 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rapporteur Edwin Nieland ging op bezoek bij zijn oude club Quick’20 (tegen AFC 1-3) en werd verrast door het spel en de potentie van de topklasser. ´Quick was beter dan ik had verwacht. Als je naar de uitslag kijkt, lijkt het alsof ze tekort komen, maar dat is bedrog. Ze spelen best redelijk en creëerden veel kansen. Ik heb er in het laatste half uur tien geteld. En dat waren niet de minste kansen. Genoeg om te kunnen winnen, dus ze hebben zichzelf tekort gedaan. Van horen zeggen wist ik dat het een jonge en talentvolle ploeg is, maar tegelijk ook broos. Dat werd enerzijds bevestigd. Maar ik ben ook aangenaam verrast. Er zit zeker perspectief in. Het is een ploeg met de intentie om te voetballen, die probeert te variëren’, zei Nieland.

Gerrit Megelink kende bij het topklasseduel HSC´21- EVV (2-2) Melvin Koetsier (foto) twee sterren toe. De keeper uit Borne bleek een ware nachtmerrie voor de EVV-voorwaartsen Evelein en Rychlik, die keer op keer hun schoten op meer dan briljante wijze gepareerd zagen, zo meldde Megelink. ´Koetsier opereerde vandaag foutloos en legde onmiskenbaar de basis voor de drie punten. Kortom: briljant. Twee sterren. Hij is dus ook de man of the match

Van de topklasseduel tussen Excelsior´31 en Barendrecht kon rapporteur Folkert Velten bepaald niet bekoren. ´Het was een duel tussen een ploeg die niet wilde, Barendrecht, die echt voor een punt naar Rijssen kwam, en een ploeg die niet kon, Excelsior. Daarbij opgeteld de temperatuur en het gebrek aan creativiteit van de thuisploeg en dan heb je het bijna over zomeravondvoetbal. Het zegt denk ik genoeg dat de eerste echte uitgespeelde kans pas in de 62e minuut te noteren viel.  Het duel kenmerkte zich door spel op het middenveld met aan beide zijden veel balverlies´, luidde het oordeel van Velten.

Het hoofdklasseduel Rigtersbleek-NEC werd namens het voetbalpanel van TwenteSport.com door Niels Oude Kamphuis bekeken. ´In de eerste helft speelde Rigtersbleek wat beter. De opbouw van achteruit was goed en ze combineerden af en toe heel aardig. Maar NEC had een paar lopende middenvelders die steeds diep gingen en daar kreeg de Bleek geen grip op. Ze werden slecht opgevangen, waardoor NEC enkele keren gevaarlijk was´, aldus de oud-prof die geen sterren uitdeelde.

Voor het sterrenklassement: zie de voorpagina. Voor de uitgebreide analyses van het afgelopen weekend: KLIK hier!

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief