Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Sparta Enschede kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie

Geplaatst op 10 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Sparta1ENSCHEDE – Sparta Enschede heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark ‘Schreurserve’ met 1-1 gelijk gespeeld tegen WVF. In principe een prima uitslag als je de ranglijst bekijkt. De ploeg uit Zwolle bevindt zich namelijk op een tweede positie in de eerste klasse zaterdag, terwijl Sparta na dit duel de elfde positie heeft behouden. Een positie die resulteert in nacompetitie. Lang dit seizoen zag het er niet naar uit dat Sparta die positie nog zou kunnen pakken, maar door de uitstekende vorm waarin de Enschedeërs de afgelopen weken verkeren, hebben ze handhaving nu in eigen hand.

Trainer Jan Willem van Holland is uiteindelijk tevreden met de plek die Sparta gehaald heeft. ‘Ik vind uiteindelijk altijd zo, dat de positie waar je aan het eind van de rit staat terecht is. Maar de ploeg die we nu hebben is niets minder dan middenmoters als DOS Kampen en DTS Ede bijvoorbeeld. Dus als je het zo bekijkt hadden we misschien hoger moeten staan. Aan de andere kant hebben we een lastig seizoen achter de rug, waarin we vaak een smalle selectie tot onze beschikking hadden.’ De oefenmeester geeft aan dat de komst van Andy Sterken en Ferdi Kocoz , overgenomen van het inmiddels failliet verklaarde Glanerburg, een enorme boost is geweest voor de selectie. ‘Andy en Ferdi zijn spelers die erg belangrijk voor ons zijn gebleken. Qua niveau konden we ze er heel goed bij hebben, maar de selectie is er ook beter van geworden. Iedereen moest namelijk knokken voor zijn plekje en dat zag je terug in het niveau van de spelers.’

Sparta moet nu twee rondes nacompetitie overleven, om klassebehoud veilig te stellen. ‘We spelen nu eerst uit en thuis spelen tegen ESA Arnhem. Dat is een tweede klasse ploeg. Als we die ronde doorkomen, dan spelen we nog een dubbele ontmoeting en dan kunnen we vervolgens hopelijk in de eerste klasse blijven voetballen’,  besluit de vertrekkende trainer.

Sparta Enschede – WVF 1-1 (1-1)
Scoreverloop:
17. Sterken 1-0, 38. Van Brummen 1-1.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief