Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Excelsior’31 neemt afscheid van topklasse met dramatische nederlaag

Geplaatst op 10 mei 2014 door   ·   12 Reacties

excelsior31RIJNSBURG – Excelsior’31 heeft op dramatische wijze afscheid genomen van de Topklasse. Op bezoek bij Rijnsburgse Boys gingen de Rijssenaren met 7-0 onderuit. Voor rust zorgde Rijnsburg spits Raily Ignacio er al voor dat de wedstrijd nooit spannend werd. Binnen tien minuten vond de aanvaller twee keer het net, halverwege was het al 4-0, waarbij Ignacio alle treffers voor zijn rekening nam.

Na de hervatting ging Rijnsburgse Boys op dezelfde voet verder. Javier Martina maakte kort na de hervatting de 5-0. In het laatste deel van de wedstrijd werd het 7-0 door doelpunten van Martin van Eeuwijk en Rob Zandbergen.

Door de dramatische nederlaag krijgt Excelsior’31 het afscheid van de topklasse,  dat past bij het al even rampzalige seizoen.

Rijnsburgse Boys – Excelsior’31 7-0 (4-0)
2. Ignacio 1-0, 10. Ignacio 2-0, 21. Ignacio 3-0, 28. Ignacio 4-0, 53. Martina 5-0, 83. Van Eeuwijk 6-0, 90. Zandbergen 7-0
Excelsior’31: Kok, Draganovic, Lubbers, Davina, Troost (46. Bloemendaal), G. ten Hove, Pothast, Gerritsen, Ezafzafi (72. Siemelink), Aydin (77. Isa), Wilens.

 

Delen is sportief

Reacties (12)

 1. mikado says:

  dit is echt topklasse onwaardig wat excelsior’31 laat zien,hopen dat ze in de hoofdklasse beter doen succes excelsior’31.

 2. kees says:

  Afscheid in stijl van de topklasse. Zowel sportief als bestuurlijk een seizoen ver onder de maat.

  Ben benieuwd wat voor selectie er komend seizoen staat. Het lijkt er niet op dat de huidige TC in staat is hier wat van te maken. Op dit moment zijn er nog spelers in de selectie die nog geen gesprek hebben gehad. Ze proberen iedereen aan het lijntje te houden, maar dat werkt niet. Hierdoor hebben al verschillende speler, waaronder Siemelink, Stegeman en Hempenius eieren voor hun geld gekozen. Je merkt aan alles dat er geen enkele ervaring meer aanwezig is binnen TC en bestuur. Het gaat op deze manier snel bergafwaarts.

  Na het vertrek van Mahmudov, Aydin, ten Bolscher en Stegeman is er nog geen enkele aanvaller aangetrokken. Wie moet in de hoofdklasse straks de doelpunten maken? Wilens? Het wordt een drama als er in aanvallend opzicht niets bij komt. En ik zie de huidige TC niet in staat met 2 of 3 goede aanvallers te komen. Ik denk dat Han Slots de huisstijl maar moet wijzigen in 5-5-0. Er zit niks anders op.

 3. Cees says:

  Je lijkt het allemaal wel erg goed te weten Kees, misschien eens tijd om achter je schuilnaam weg te stappen en de TC versterken?

  • kees says:

   Prima reactie. Goed onderbouwt met argumenten. Cees. Zal vast en zeker geen schuilnaam zijn……

   Luister alleen eens naar de reactie van de spelers op Excelsior-tv. Kok was de eerste die zei “Erwin (Leurink) wacht niet te lang en kom eens met een voorstel” Daarna kwam David, na de wedstrijd met Noordwijk. Stegeman heeft nog geen gesprek gehad. Amanuel Isa die in het laatste weekjournaal de TC maant tot actie. Dit zegt toch alles. Ik zet alleen uitspraken van spelers op een rij en dan moet ik de TC versterken. Ceesje, Ceesje, wat sta jij ver van de club.

  • Rick says:

   Wat een domme reactie, omdat Kees de waarheid schrijft, ja komt hard aan….maar met deze selectie had Meneer Dijkhuizen er meer uit moeten halen en het is een schande dat deze zelfde trainer nog was genomineerd voor trainer van het jaar…

 4. henk says:

  Kees, weet inderdaad heel goed hoe de vork in de steel zit.
  Of Cees denk je dat er geen fouten zijn gemaakt soms?
  Wanbeleid ten top bij Excelsior31.
  Trainer blijft als enige topklasse spelen met Genemuiden.
  Bij Excelsior word het tijd om de rotte appels te verwijderen,of hopen dat ze de eer aan zichzelf houden.

 5. Wim says:

  Excelsior’31 is geen team geweest. De aanvoerder (Kok) loopt op alles en iedereen te schelden en doet net of hij zelf niks fout doet. Dat heeft voor heel veel irritatie gezorgd in het team. Je kunt pas respect afdwingen als je zelf ook respect hebt voor je medespelers. . . .

 6. Ferdie says:

  Ben het helemaal met Kees eens hoor! Totaal geen structuur binnen de TC en hoor van vanuit verschillende hoeken dat Lamber daar veel voor het zeggen heeft… Dat is dus het laatste wat je moet doen! Spelers die aan het lijntje worden gehouden, Rijssense jongens die vertrekken, TC die onderling niet op één lijn zitten, irritaties tussen bestuur en TC, voorzitter die niet geliefd is… Sjonge jonge, wat jammer allemaal!

  En dan hoor/zie ik dat spelers als Kok en Lubbers erg betrokken worden bij zaken die eigenlijk de TC aangaan en daar actief in zijn… Waren ze op het veld maar eens zo actief! Zag net de samenvatting van vandaag; Lubbers die aan alle kanten voorbij werd gelopen – Kok die zijn beste tijd ook heeft gehad en geen bal meer pakt! Laatstgenoemde is trouwens niet geliefd bij zijn medespelers. Hij zou, zoals Wim ook aangeeft, inderdaad vaak erg negatief te zijn en voor veel irritaties zorgen. Ik ben er dan zelf nooit bij en kan er niet goed over oordelen, maar ik vind zelfs dat hij tijdens interviews al veel negativiteit uitstraalt. Manier hoe hij kijkt en praat.. Zelden positief. Wat je juist als kapitein wel moet zijn, vooral als je in de hoek zit waar de klappen vallen! Dan moet je je team ‘dragen’ en juist niet onderuit schoffelen!

 7. Derk says:

  Respect voor alle mensen die excelsior een warm hart toedragen metname de supporters die uit en thuis week in week uit van de partij zijn .excelsior tv en alle mensen die ik vergeten ben . Waardeloos hopen dat we volgend jaar meer aan onze trekken komen want dit is excelsior onwaardig gewoon belachelijk .verliezen kan maar niet op zo’n manier .zelfs waardig afsluiten is ons niet gegunt geen woorden voor .seizoen om snel te vergeten.

 8. Geert says:

  Uithuilen en opnieuw beginnen. Sinds het vertrek van de oude TC is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Er heerst geen rust binnen de diverse besturen en dat zie je terug op het veld.

 9. Albert says:

  Het probleem bij Excelsior ligt veel dieper. Je hebt nu te maken met 2 (twee) voorzitters die over hun graf heen regeren. Voortman stopt als voorzitter. Dan ga je toch geen deel uit maken van de TC????? Blijf dan voorzitter. Wat heb je als TC te verbergen als je vergaderd op Rijsserberg. Kan dat niet gewoon in de burelen van de Koerbelt ? Dus Geert je hebt wel gelijk hoor, er is geen rust.
  Met dit budget wat Excelsior ’31 heeft , moet je bij de eerste 6 eindigen.
  Alle respect voor Oosthoek. In mijn optiek de juiste man op de juiste plaats.
  Maar je kan je verkijken op de macht van de 5e en 6e colonne.
  Geef de jeugd maar een kans. Zelfs als we vlgnd jaar weer degraderen. Geen probleem. Minimaal 6 eigen spelers in het eerste , aangevuld met gerichte versterkingen. Als het dan 1e klasse of hoofdklasse is, wat maakt het uit. Dit werkt in ieder geval ook niet. Misschien krijg je het publiek weer terug.

 10. henk says:

  Spelers die hun waarde in de afgelopen seizoenen hebben bewezen, laten afgaan door de achterdeur vind ik diep triest.
  Voortman is er 1 die hier zo wie zo schuld aan heeft.
  Hoop dat hij als bepaler een beseft dat je zo niet met spelers omgaat.
Archief