Maandag 22 juli 2024
Twentesport

SVZW – Go Ahead Kampen 5-1 – Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 10 mei 2014 door   ·   2 Reacties

Christiaan Cicek - hoa - CL3H0079 375x250‘Alle lof voor Berthil ter Avest. SVZW verkeert de laatste weken in uitstekende vorm en dat is naar mijn mening vooral aan Ter Avest te danken. Hij heeft een paar goede wijzigingen in het elftal doorgevoerd, die dit duel ook goed zichtbaar waren. Zo speelt Michael Wensing tegenwoordig voor de centrale verdedigers. Een positie waar hij in dit duel tegen Go Ahead Kampen fantastisch uit de voeten kwam. Ook Christiaan Cicek (foto) die doorgaans aan de flank gepositioneerd stond, speelde uitstekend als aanvallende middenvelder.

Ik heb SVZW dit seizoen nog niet zo goed zien spelen. Go Ahead Kampen speelde zeker niet goed, slecht zelfs, maar dat was voor een groot deel op het conto van SVZW te schrijven. De ploeg die fris oogde speelde aanvallend voetbal. De backs kwamen veel op en overal had de ploeg lopende mensen. Het huidige succes van SVZW is dus voor een groot deel te danken aan Ter Avest, maar het lijkt ook wel of er veel vrijer gevoetbald wordt. Misschien komt dat omdat de druk er een beetje van af is. Voorafgaand aan het seizoen werd er natuurlijk veel verwacht van de Wierdenaren omdat de ploeg veel spelers koopt en dus een selectie heeft die bovenin mee zou moeten doen. Een verwachting die denk ik ook wel terecht is. In de loop van het seizoen  werd echter duidelijk dat SVZW bovenin geen rol zou gaan vervullen, daarom lijkt het erop dat de druk er af is en de ploeg vrij kan voetballen. Dat leek tegen Go  Ahead Kampen in ieder geval wel het geval.

Als amusementswaarde geef ik een 7.5, omdat het echt een uitstekende wedstrijd was van SVZW kant. Jordi Holtkamp en Michael Wensing die echt uitstekend speelden geef ik beide twee sterren. Ook Christiaan Cicek verdient een ster en het predicaat Man of the Match, omdat hij twee maal scoorde.

SVZW – Go Ahead Kampen 5-1
Scoreverloop:
14. Cicek 1-0, 45. Zandbergen 1-1, 62. Cicek 2-1, 64. Ter Heide 3-1, 78. Cenk Uguz 4-1, 88. Aman 5-1.

Scheidsrechter: Keijl
Toeschouwers: 350

Amusementswaarde: 7.5
Man of the Match: Christiaan Cicek
Sterren: Holtkamp, Wensing (beiden 2 sterren) Cicek (1 ster)

Opstelling SVZW: Hofland, Zwiers, Wensing, Holtkamp, Cenk Uguz, Caglar Uguz, Cicek, Aman, Ter Heide, Mulderije, Perik.

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Gerrit Volmer

Oud-voetballer van oa HSC’21 en Vosta.

Reacties (2)

  1. martin says:

    Meneer HSC Volmer je bent een speler vergeten voor een ster Kevin Aman,twee assists en een doelpunt.
    prima partij gespeeld.

  2. Gerrit says:

    Ik vin Aman een uitstekende speler hoor .
    Maar vond dit nu eenmaal beste. Misschien Bertil ter Avest een ster vergeten te geven, die heeft er zeker 1 verdiend
Archief