Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Nederlands vrouwenelftal maakt zich op voor eerste beslissingsduel met Italië

Geplaatst op 21 november 2014 door   ·   Geen reacties

Dekker 375x250 CF4A0780 - HoaDEN HAAG – Het Nederlands vrouwenelftal speelt zaterdagavond in het stadion van ADO Den Haag het eerste beslissingsduel met Italië. Inzet is kwalificatie voor het WK vrouwenvoetbal 2015 in Canada. In de selectie van Oranje zijn met Siri Worm, Anouk Dekker (foto), Jill Roord en Sari van Veenendaal vier speelsters van FC Twente opgenomen.

Nederland en Italië maken in twee onderlinge duels uit wie zich kwalificeert voor het eindtoernooi. Volgens bondscoach Roger Reijners van de Nederlandse voetbalsters zijn op de Italiaanse vrouwenploeg dezelfde clichés van toepassing als op de mannenploeg. ‘Ze zijn leep, geslepen, ervaren, noem het allemaal maar op’, zei Reijners over de aankomende tegenstander in de strijd om een WK-ticket.

Reijners verwacht zaterdag in Den Haag een afwachtende opponent. ‘Ik denk dat ze hierheen komen om te verdedigen. Ze zullen er alles aan doen om ons uit ons spel te halen: ze gaan liggen, ze gaan praten met de scheidsrechter. We moeten daar volwassen mee omgaan.’ Reijners noemde donderdag onder andere spits Patrizia Panico als gevaar. Ook keepster Loes Geurts is beducht voor de 39-jarige scherpschutter. ‘Ze zorgde voor de 2-2 tegen Oekraïne, waardoor ze zich voor de play-off tegen ons plaatsten. Zij heeft aan een halve kans genoeg.’

Voor Jill Roord zou een optreden tegen Italië het debuut in Oranje betekenen. Wie zeker niet in Den Haag in actie komt, is Anouk Dekker. Zij is geschorst voor het eerste duel, maar met het oog op de return in Verona, volgende week, toch in de selectie opgenomen. Het duel tussen de vrouwen van Nederland en Italië begint om 18.30 uur en is live te bekijken via het open kanaal van FOX.

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief