Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

FC Twente – FC Groningen 1-2 (0-2) – Analyse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 30 november 2014 door   ·   3 Reacties

coronaDit was het slechtste FC Twente dat ik in jaren gezien heb. Het was echt ongelofelijk slecht en bedroevend. De eerste vijf minuten waren nog redelijk, toen was de intentie er nog wel, maar wat nog resteerde was echt dramatisch.

FC Groningen had een heerlijke middag in de Grolsch Veste. De ploeg kon vrijuit voetballen en werd geen strobreed in de weg gelegd door de thuisploeg. Vooral Tjarron Chery kreeg alle tijd en ruimte om de bepalende man te zijn. Hij speelde een goede wedstrijd, maar dat werd mede mogelijk gemaakt door het optreden van Kyle Ebecilio. Het middenveld van Twente was verschrikkelijk slecht. Luc Castaignos, de enige speler aan Twentse zijde die nog overeind bleef, en Hakim Ziyech oefenden wel druk uit op de Groningse defensie, maar het middenveld sloot vervolgens helemaal niet aan, waardoor Castaignos en Ziyech voor niets druk uitoefenden.

Qua beleving was deze wedstrijd vergelijkbaar met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord dit seizoen. Toen straalde Twente ook amper beleving uit, was het ook plichtmatig en was al het aanvallende voorspelbaar. Helemaal als je thuis speelt en dan ook nog tegen Groningen moet je er kort opzitten en bewegen, dan zorg je er ook voor dat het je het publiek achter je krijgt en kun je een tegenstander intimideren en verslaan. Dat gaat je op deze manier niet lukken.’

FC Twente – FC Groningen 1-2 (0-2)
Scoreverloop
: 19. De Leeuw 0-1, 27. Chery 0-2, 88. Castaignos 1-2

Toeschouwers: 29.600
Scheidsrechter: R. Wiedemeijer
Gele kaarten: Schilder, Ebecilio, Bjelland (FC Twente), De Leeuw (FC Groningen)
Rode kaart: 81. Hoesen (FC Groningen)

Amusementswaarde: 4
Man of the Match: Chery
Sterren:

Opstelling FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson (70. Ould-Chickh), Bjelland, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Ebecilio (84. Tapia); Corona, Castaignos, Mokhtar (46. Børven).

Opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia (57. Mahi), Hiariej, Kieftenbeld, Chery; De Leeuw, Hoesen.

Foto: Jésus Corona duelleert met zijn Groningse opponent Hans Hateboer.
(foto Sportfoto Regio-Twente.nl)

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Berthil ter Avest

Voormalig profvoetballer van oa FC Twente, FC Groningen, Roda JC, De Graafschap en Borussia Mönchengladbach. Is thans als co-trainer werkzaam bij SVZW.

Reacties (3)

 1. Marcel says:

  Amusementsparken een vier!
  Goed gezien Beril.
  Waarom zien Alfred en Joop dit niet?
  Het publiek wordt weggejaagd uit de GV.
  Volgend seizoen worden ze de jaarkaarten aan de straatstenen niet meer kwijt!

 2. Jelmer says:

  Goed verwoord berthil! Schandalige instelling van FC T !! De laatste 5 min kunnen ze in 1 keer wel gas geven, schande !! weg met die alfred. Verlang terug naar jongens zoals heubach die mis je nu!!

  • Geurt says:

   Waarom is de foto van Ebecilio verwijderd ? Dacht dat die de zwartepiet best verdiende vandaag, of gaan we de landelijke discussie toch naar ons toe trekken ? Bezopen. Ebecilio en Mokotjo afgeschminkt door Groningen ! En SintNickylaas deelde alweer kado’s uit !
Archief