Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Alfred Schreuder noemt FC Groningen een pittige tegenstander

Geplaatst op 28 november 2014 door   ·   Geen reacties

Alfred Schreuder - hoa - 2014-09-21-Heracles - FC Twente - hoa - 1-4 - (86)ENSCHEDE – FC Twente keert zondag na een maand terug in de De Grolsch Veste voor een thuiswedstrijd. De laatste drie competitieduels (Heerenveen, Dordrecht en PEC Zwolle) werden winnend afgesloten. Zondag speelt de formatie van coach Alfred Schreuder tegen FC Groningen, de nummer acht van de ranglijst.

Schreuder (foto) blikte vanmiddag nog even terug op de 2-1 zege van afgelopen zondag in Zwolle tegen PEC. ‘De spelers hebben de drive laten zien om te willen winnen. Voetballend was ons spel redelijk, daarin kunnen we nog stappen maken, en als de spelers dan, net als zondag, nóg meer beleving kunnen brengen is dat heel goed’, zei Schreuder. ‘De spelers hebben het duel met Zwolle echt benaderd als een topwedstrijd. Zwolle was tot dan toe thuis nog ongeslagen en had van grote clubs gewonnen. De manier waarop het team zich gepresenteerd heeft, daar zijn we tevreden over. Nu moeten we verder en het is belangrijk om alleen gefocust te zijn op de volgende wedstrijd.’

Zondag wacht FC Groningen, dat wordt weer een heel ander duel tegen een ander type tegenstander. FC Groningen speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen PSV. ‘Ik vind Groningen een goed georganiseerde ploeg, kijk maar hoe ze tegen PSV gespeeld hebben. Een team met mogelijkheden. Zo hebben ze met Tjaronn Chery een creatieve speler met een heel sterk linkerbeen, die makkelijk oplossingen vindt. Centraal in de verdediging spelen ze met een sterk duo en hebben ze opkomende backs. Met De Leeuw in vorm en de snelheid van Antonia op rechts is Groningen een pittige tegenstander waar rekening mee gehouden moet worden’, luidde de korte analyse van Schreuder over de aanstaande tegenstander.

Selectie
Orlando Engelaar is zondag tegen FC Groningen nog niet beschikbaar. De middenvelder kampt met een kuitblessure en richt zich op de wedstrijd tegen Vitesse. De andere selectiespelers zijn op Gutiérrez en Eghan na beschikbaar.

FC Groningen heeft sinds 2004 geen uitwedstrijd meer van FC Twente gewonnen. Trainer Van de Looy zegt hierover: ‘Het is traditioneel een lastige uitwedstrijd, maar de tijd dat we weer eens winnen die komt steeds dichterbij. We weten hoe ze spelen en wat we kunnen verwachten en moeten het nu waarmaken in een uitwedstrijd.’ Henk Bos, Nick Bakker en Hilal Ben Moussa zijn afwezig bij Groningen.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief